Araştırma :Yemeğini tuzlayanın ömrü ne kadar kısalır?

Araştırma :Yemeğini tuzlayanın ömrü ne kadar kısalır?
Bilim insanları, yemeğine tuz ekleme alışkanlığı olanların ve hemen hemen her yemeği tuzlu yiyenlerin ölüm riskinin daha erken olduğunu tespit etti.


Zaten tuzlanmış pişmiş yemeğe sofrada tuz eklemek yaygın bir yemek alışkanlığıdır.

İnsanların %25'i çeşni olarak tuzu zorunlu olarak kullanıyor.

Araştırmacılar 9 yıl boyunca insanları gözlemlediler. Hepsi 40 yaşın üzerindeydiler. Bilim insanları bu sonuca pek çok insanın beslenme alışkanlıklarını analiz ederek ulaştı.
- Sofrada yemeğine fazladan tuz serpen insanlar, hiç tuz atmayanlara göre %28 daha erken ölüm riskine sahip.
-Erkekler 50 yaşından sonra yemeklerine tuz serpmeye devam ederse ölüm riski 2,5 yıl artıyor.
- Yemeğine tuz serpen kadınlar 1,5 yıl daha kısa yaşıyor.
Bu nedenle özellikle orta yaşlı ve yaşlı kişilerin sofrada tuzu en aza indirmesi önemlidir.
Tuz yerine otlar ve baharatlar kullanmaya çalışın.
Çok tuz tüketenler bazı meyve ve sebzelerle vücuttaki tuzu nötralize edebilirler.