Karadeniz'de acı olay: Yeğen ve kurtarmak için suya giren dayısı yaşamını yitirdi

Samsun'un Atakum ilçesinde serinlemek için denize giren 17 yaşındaki Emir Ulaş Usta'nın boğulma tehlikesi geçirmesi üzerine onu kurtarmak için suya atlayan dayısı Hasan Voyvat da hayatını kaybetti. İkisi de kaldırıldıkları hastanede kurtarılamadı.

Halk TV sizin sesiniz! Tıklayın güvenilir kaynağınıza ekleyin
Karadeniz'de acı olay: Yeğen ve kurtarmak için suya giren dayısı yaşamını yitirdi

Samsun'un Atakum ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi sahilinde saat 17.30 sıralarında acı bir olay yaşandı. Serinlemek amacıyla denize giren 17 yaşındaki Emir Ulaş Usta, bir süre yüzdükten sonra gözden kayboldu.

DAYISINDAN KURTARMA ÇABASI

Yeğeninin suda kaybolduğunu fark eden dayısı 42 yaşındaki Hasan Voyvat, onu kurtarmak için hemen denize atladı. Ancak bir süre sonra Voyvat da boğulma tehlikesi geçirmeye başladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ekipleri, deniz polisi ve cankurtaranlar sevk edildi.

DENİZDEN BİLİNÇSİZ ÇIKARILDILAR

Vatandaşlar tarafından denizden bilinci kapalı halde çıkarılan Hasan Voyvat’a sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Bu sırada Emir Ulaş Usta’nın da denizde olduğu belirlendi. Deniz polisi ve cankurtaranların arama çalışmaları sonucunda Usta, denizde bilinci kapalı halde bulundu.

HASTANEDE KURTARILAMADILAR

Hasan Voyvat ve yeğeni Emir Ulaş Usta, ambulanslarla Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak doktorların tüm müdahalelerine rağmen dayı ve yeğen kurtarılamadı. İki cenaze, otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu Samsun Grup Başkanlığı morguna gönderildi. Yetkililer, vatandaşları özellikle dalgalı ve akıntılı denizlerde dikkatli olmaları konusunda uyardı.

(DHA)

Kaynak: Halk TV Haber Merkezi
Samsun Karadeniz Boğulma