Gazeteci Alican Uludağ, Metris’ten Silivri'ye sevk edildi: Avukatı tutukluluğa itiraz etti

Gazeteci Alican Uludağ, Metris’ten Silivri'ye sevk edildi: Avukatı tutukluluğa itiraz etti
Gazeteci Alican Uludağ, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla tutuklanmıştı. Uludağ'ın avukatları İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği’ne verdikleri dilekçede tutukluluğa itiraz etti. Öte yandan Uludağ'ın Silivri Cezaevi’ne sevk edildiği belirtildi.

Gazeteci Alican Uludağ, geçtiğimiz Cuma günü "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla tutuklandı.

Uludağ’ın avukatları Akın Atalay, Tora Pekin ve Abbas Yalçın, İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği’ne verdikleri dilekçede müvekkillerinin tutukluluğuna itiraz etti. Dilekçede, Alican Uludağ’ın serbest bırakılması talep edildi.

SİLİVRİ CEZAEVİ’NE SEVK EDİLDİ

Tutuklanmasının ardından Uludağ, önce Metris Cezaevi’ne götürülmüştü. Bugün ise Metris Cezaevi’nden Silivri’deki Marmara 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na nakledildiği bildirildi.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Alican Uludağ’ın avukatı Abbas Yalçın, soruşturma süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yalçın, açıklamasında, "Bir yıl boyunca Cumhurbaşkanının avukatları tarafından herhangi bir şikâyette bulunulmamış. Ankara’daki savcılıklar da bu paylaşımlar nedeniyle bir soruşturma açmamış. Buna rağmen İstanbul’da ve üstelik bir terör savcısı tarafından re’sen soruşturma başlatılıyor" dedi. Ayrıca, "Soruşturmanın İstanbul’da yürütülmesinin hukuki bir dayanağı yok" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi