Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı ile telefonda görüştü

Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı ile telefonda görüştü
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı el-Burhan ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye ile Sudan ikili ilişkileri ile Sudan’daki güvenlik durumunun son hali ele alındı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan, el-Burhan'ın yanı sıra bugün Ukrayna Devler Başkanı Volodimir Zelenski ile de bir telefon görüşmesi yaptı.

Erdoğan ile el-Burhan arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde Türkiye ile Sudan ikili ilişkileri ile Sudan’daki güvenlik durumunun son hali ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada Erdoğan'ın, bu görüşmede Türkiye’nin, Sudan'ın toprak bütünlüğü ve siyasi birliğine önem verdiğini aktardığı belirtildi.

GÖRÜŞMEDE HANGİ KONULAR ELE ALINDI?

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanımız (@RTErdogan), Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Liderler, Türkiye ile Sudan ikili ilişkilerini, Sudan’daki güvenlik durumunun son halini ele aldı.

Cumhurbaşkanımız görüşmede Türkiye’nin, Sudan'ın toprak bütünlüğü ve siyasi birliğine önem verdiğini, Sudan ordusunun ülkedeki güvenliğin teminine yönelik gayretlerini de yakından takip ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Türkiye’nin Sudan’a desteğinin ve insani yardımlarının süreceğini ifade etti."

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi