Çalışma Bakanlığı'ndan 18 ton et ihalesi: Kokmayacak has lezzeti olacak kolay çiğnenecek
AKP iktidarı emekliye yüzde 15, asgari ücretliye yüzde 30 zammı reva gördü. Verileri tartışmalı TÜİK bile enflasyonu yüzde 47'de olarak belirledi. Emekli ve asgari ücretli bir kira parası bile almıyor.
Et hesabı üzerinden de emekliye 3 kilogram kıymalık zam yapılmış oldu.
Emekli halkın gerçek gündemini pazardan haykırdı: Açız hemşehrim açız
Emekçinin hakkını koruması gereken asgari artış koordine eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da lüks et ürünleri için ihale açtı. 17.8 tonluk et alım ihalesinde çeşit çeşit etler yer aldı. Bu etler de sadece altı ay için.
Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; ihale üst düzey bürokrat ve personel yemeği için düzenlendi.
Bu alımlar için 11.3 milyon TL ödendi. Son 1.5 yılda et alımlarına toplamda 30 milyon TL harcandı.
93 yaşında pazarda çalışan emekli: 11 bin 500 lira maaş alıyorum kiram 14 bin
Bakanlık, 14 Haziran 2024’te 2025 yılı için 6 aylık et alımı ihalesi düzenledi. İhale 20 Kasım 2025’te sonuçlandı ve 16 Aralık 2025’te Miret firmasıyla sözleşme imzalandı.
Sözleşme kapsamında 16 farklı et türünden toplamda et temin edildi:
-2.000 kilogram dana döş pençeta
-3.000 kilogram kemiksiz dana but
-1.500 kilogram dana ciğer
-600 kilogram dana işkembe
-500 kilogram dana kontrfile
-500 kilogram dana antrikot
-1.000 kilogram dana haşlamalık
-2.000 kilogram dana kuşbaşı
-1.000 kilogram dana rostoluk
-500 kilogram dana julyen
-2.100 kilogram kemikli ve kemiksiz kuzu but
-1.100 kilogram kemikli ve kemiksiz kuzu kol
-500 kilogram kuzu karski
-500 kilogram kuzu gerdan
-500 kilogram kuzu incik
-500 kilogram kuzu kaburga
"KOKMAYACAK KOLAY ÇİĞNENECEK"
EKAP’ta yayınlanan teknik şartnamede etlerin kalitesine özel kriterler belirlendi. Etlerin sinir ve kıkırdaklardan arındırılmış olması, kızartıldığında kokuşmaması, haşlandığında kendine özgü lezzetini koruması ve kolay çiğnenmesi gibi detaylara yer verildi.
Şartnamede şu ifadelere yer verildi:
“Kızartıldığında kokuşma hissi vermeyecek. Haşlandığında kendine has lezzeti alınacak. Yenildiğinde lifleri ayrılacak, kolay çiğnenecek”
Kaynak:Sözcü