Ulusalcılarla anlaşamamak

CHP İstanbul İl başkanı Canan Kaftancıoğlu, Partideki ulusalcılarla anlaşamıyorum demiş.
Böyle bir söylemde bulunmasının sebebi, o açılım derken, ulusalcıların böyle bir şeyi kabul etmemeleri olsa gerek.
Türkiye’nin üniter yapısının federatif bir yapıya dönüşmesi, Türkiye’nin kurucu antlaşması olan Lozan Antlaşmasında  bulunmayan ve hiçbir uluslar arası sözleşmenin Türkiye’yi kabule zorlamadığı ve devletin azınlık olarak tanımadığı,  etnik ve dilsel azınlık olan Kürtlere Lozan antlaşmasında azınlık olarak tanınan Müslüman olmayan azınlıklara tanınan haklar gibi haklar verilmesini görüşmeye başlanması ise, hanımefendinin ulusalcılar ile  anlaşmazlığı, ulusalcılar bu partide çoğunlukta bulunduğu sürece, yani sonsuza kadar devam edecek demektir.
Neyin açılımı yapılacak, ya da hanımefendi, açılımdan ne anladığını açıklayacak.
Açılımdan anladıkları, ülkenin üniter yapısını tartışmaya açmaksa Cumhuriyet Halk Partisi içindeki ulusalcılar sonuna kadar bununla mücadele edeceklerdir.
Açılımdan anladıkları, ülkenin üniter yapısını korumak için Yerel Yönetimler özerklik şartına Türkiyenin koyduğu çekincelerin kaldırılması arzusu ise, oda ABD’nin kurmak istediği Kürt koridorunu hayata geçirmek arzusudur, ulusalcılar bununla da sonuna kadar mücadele edeceklerdir. 
Cumhuriyet Halk Partisi Yönetiminden ulusalcılar tasfiye edilinceye kadar, kullanılmasına izin verilmeyen “terör” faaliyeti yerine “savaş” silah bırakılması yerine “ateşkes” ve barış gibi söylemlerin kullanılmasını mı istemektir.
Ülkenin üstüne sinsi bir oyun oynanırken, sinsice planlar yapılırken “Açılım” demek, devleti kuran Atatürk’ün partisinin bir il başkanına yakışmamıştır.
Aslında yakışmamıştır diyoruz ama yaptıkları kendilerine biçilen misyonun gereğidir.
Bu açılımı Türkiye’ye dayatan kimdir?
Elbette ABD’dir.
Ülkesiyle milletiyle bölünmezlik ilkesi Kemalizm’in söylemidir.Daha 1990 da CİA’nı Ortadoğu Masası şefi ve Türkiye uzmanı Graham Füller “Kemalizm’in modası geçmiştir” dememiş miydi.  
Şimdi Türkiye’de açılımı savunanlarda  bilerek veya bilmeyerek ABD’ye hizmet etmektedirler.
Aslında açılım, Kemalizm’in temel felsefesi olan ülkesiyle, milletiyle bölünmez bütünlüğü reddetmektir.    
Aslında hanımefendi’nin şimdilik söylemediği, söyleyemediği demokratik özerkliktir. Ama hanımefendi gene de nazik bir üslup kullanmış ve “anlaşamıyoruz” demiştir. 
Ulusalcılarla anlaşamamak yeni bir durum değildir. Bu partinin Parti Meclisi Toplantısında, hem de Genel Başkanın önünde,  bir terbiye yoksunu ulusalcılara yönelik  “geri zekalılar” diyebilmiş ve maalesef Genel başkandan en ufak bir uyarı almamıştır.
Şimdi sosyal medya da bir takım, aklı kıtlar, ulusalcıları eleştiriyorlar. Parti iktidara gelirken bizler hep böyle yaparmışız, iktidar yolunu tıkarmışız.
Ülke bölünürken iktidara gelsen ne olur gelmesen ne olur. Ulusalcılar için partiden önce ülke gelir. Bu partinin ulusalcı kadroları için öncelik, ülkesiyle milletin bölünmez bütünlüğüdür.
Tabii “açılımcılar” bunu anlamazlar, aslında  anlarlar da ama emrinde olduklarına yaranmak için böyle söylerler.
Böyle saçma sapan konuşanlara Nazımın dizeleriyle cevap verelim “Sevdalıyız biz vatana, öfke doluyuz satana. Bu memleket bizim.
Bir cümlede bizden SEVDALIYIZ BİZ PARTİMİZE, ÖFKE DOLUYUZ İLKELERİNDEN SAPTIRMAYA ÇALIŞANLARA, BU PARTİ BİZİM. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şahin Mengü Arşivi