İsmail Küçükkaya

İsmail Küçükkaya

Sorumluluğa çağrı

Bugün itibari ile seçime 97 gün kaldı. Türkiye'nin kader seçimine. Millet İttifakı'nın ortak aday için kritik toplantısına da bir hafta var. 13 Şubat'ta 6 lider buluşuyor. Artık ortak adayı açıklamaları gerekiyor. Geciktirmesinler. 13 Şubat günü sandığa 90 gün kalıyor. Tam kampanya dönemi. Zamanı tüketmeyin, kampanyayı zayıflatmayın.

Şu ana kadar 6 parti birlikteliğini çok iyi sürdürebildiler. Ve son düzlüğe kadar bu ittifakı taşıdılar. Mutabakata vardıkları çok geniş kapsamlı bir ‘Hükümet Programı’ da hazırlandı. Adayı açıklamanın tam zamanı. Bu saatten sonra gecikmek altın değerindeki günleri kaçırmaktır. Hayır; 13’üne kadar birbirinizle görüşün, o gün masadan kalktığınızda 6 partili bir ittifak olarak millete ‘ortak adayımız şudur, biz 6 parti lideri de sorumluluk alıyoruz, hem kampanyada beraberiz hem de seçimi kazanıp kuracağımız hükümette birlikteyiz’ mesajını verin. Bu masayı devirmeden 14 Mayıs’a ulaştırırsanız ve o gün hep beraber Türkiye genelinde iyi organize olur da seçim gününü iş birliği ile beraberce yönetebilirseniz KAZANABİLİRSİNİZ. Avantaj sizde. Madem bize ORTAK AKIL öneriyorsunuz. Madem bize UZLAŞMA MODELİ olarak iyileştirilmiş parlamenter sistem öneriyorsunuz bunu tercihlerinizle de gösterin.

Siyaset; geleceği bugünden gören, gösteren ve onu aynı zamanda adım adım inşa eden bir bilgelik ister. Bir ustalık bekler. 6 lider halktan Millet İttifakı için oy istiyorsa bunu ORTAK ADAY UZLAŞMASINDA gösterip halkı ikna edebilir. 6 liderin de içinde yer aldığı bir Hükümet modeli kampanyada ve sandıkta iş yapar.

Unutmayın ki; seçim halkla kazanılır. Halkın koluna girmeden sandıktan çıkamazsınız. O nedenle halkı heyecanlandıracak, coşturacak bir SİSTEM UZLAŞMASI BEKLİYORUZ.

Adayı açıklayın. Ortak mitinglere el ele başlayın. Erdoğan’ın karşısında bir adayla kazanamazsınız. ‘Kazanacak aday’ tartışması boştur. Erdoğan’ın sisteminin karşısında BİR SİSTEMLE KAZANABİLİRSİNİZ. Erdoğan’ı alternatif bir sistemle sandıkta yenebilirsiniz. Erdoğan’ın en güçlü tarafı onun kendisidir. Lider kişiliği. Bunun karşısında bir adayla çıkarsanız kazanmanız zordur. Onun bir benzeri ile karizma yarıştırırsanız kazanmanız çok ama çok zordur.

Erdoğan’ın en zayıf yanı ise sistemidir. Onun ülkeyi yönetim biçimi. Başımıza ne geldiyse bu tuhaf sistemden dolayı geldi. Nedir bu? Bir garip Başkanlık Sistemi. Tek adamlık. Keyfi yönetime izin veren ve kurumları etkisizleştiren, denetim ve kontrol mekanizmasını ortadan kaldıran bu Hükümet biçimi. Ve PARTİLİ CUMHURBAŞKANI halk tarafından benimsenmedi. Cumhur İttifakı'nın zayıf karnı orası. Güçlü tarafı Erdoğan. Stratejinizi buna göre uygulayın. Bakınız Erdoğan ve Cumhur İttifakı sizin adayınızla ilgilenmiyor. Hayır. Bu tuzak. Bu algı. Onlar Millet İttifakı'nın dağılmasını istiyor, masanın devrilmesini bekliyor. Ancak o şekilde kazabileceklerini biliyorlar. Aday tartışmalarını körüklemeleri bundan.

Erdoğan’ı yenecek strateji ona, en zayıf yanı olan sistemine karşı ALTERNATİF SİSTEM ÖNERMEKTİR. Üzerinde mutabık kalacağınız ortak aday nasıl bir sistem önerdiğinizi de gösterecek. Ya Erdoğan tipi bir lider aday olacak ve karizmaları yarıştıracaksınız ya da önerdiğiniz sisteme uyan bir aday çıkarıp onun sistemine karşı ORTAK YÖNETİŞİM SİSTEMİYLE yarışacaksınız. Hangi formülle kazanacağınız apaçık ortada.

13’ünde bu işi bitirin. Önerdiğiniz sisteme göre aday seçerseniz ve buna uygun davranırsanız kazanırsınız. Sorumluluğa çağrımızdır. Ortak paydalarınıza odaklanın: ÖNERDİĞİNİZ SİSTEME. 13’ü son gündür. Adayı belirlemek için...

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Küçükkaya Arşivi