İsmail Küçükkaya

İsmail Küçükkaya

Özgür Özel Ne Yapabilir?

Ana muhalefet partisi yeni bir döneme girdi. Genel Başkan değişiminin ardından yönetim kadrolarında yenilenmeye gidiliyor. Daha genç isimler, yeni profiller, kadınların etkin olduğu bir vitrin. Bu iyi bir başlangıç. Alanında uzman isimleri görüyoruz. Şimdi UYGULAMAYI GÖRMELİYİZ. Nasıl bir siyaset, nasıl bir muhalefet? Buna bakacağız.
Kılıçdaroğlu CHP’sinden ve Baykal CHP’sinden ayrışarak gerçek bir kitle partisine dönüşürse YENİ CHP İKTİDARA GELEBİLİR. İlk sınav yerel seçimler.
Yalçın Karatepe, İlhan Uzgel gibi alanında uzman isimler LİYAKATİN ÖN PLANA ALINDIĞINI gösteriyor. Deniz Yavuzyılmaz da öyle. Ayrıca listeleri delen 4 ismin yönetime alınması KAPSAYICILIK açısından önemli. Seçilmişler iş başında. Özgür Özel kavga istemiyor. Bu belli oldu. Bu konularda kurultayda da söz vermişti.
Medya konusundaki görevlendirme için Burhanettin Bulut’un ismi anons edildiğinde gazetecilerin sevinç çığlığı attığını Ankaralı gazeteci Hilal Köylü canlı yayınlarda anlattı. ‘Sevilen bir isim’ notunu düşerek…
Bu konuda bir not aktarmam gerekirse, Özgür Özel ne zamandır Burhanettin Bulut ile ilgili olumlu düşüncelerini paylaşıyordu. Yani bence Özel çok güvendiği bir isme emanet etti halkla ilişkiler ve medyayı.
Gökhan Zeybek geçen haftaki yayınımızda da göz doldurmuştu. İzleyenler etkilenmişti. İstanbul teşkilatında çok etkili. Kendisi mimar. Yerel yönetimler için iyi bir isim olarak değerlendiriliyor.
Tek tek isimleri saymayayım. Zaman içinde hepsini beraber tanıyacağız ama şu kesin: YÖNETİMDE ÇOK SAYIDA KADIN VAR.
Özellikle gölge kabinede kadın ağırlığı dikkat çekici. Aylin Nazlıaka yıllardır CHP’de türlü badireler atlatan ve ayakta kalan birisi. Listeyi delmesi kayda değer bir gelişme.
Gamze Taşçıer de son dönem öne çıkan genç kadın siyasilerden. Çok çalışkan.
Ayrıca kadın/erkek bütünüyle bakıldığında yaş ortalaması düşürüldü. CHP yönetimi yenilendiği gibi gençleşti. Bunları önemsiyoruz.

GÜNDEMİ KİM BELİRLEYECEK?
CHP yönetim listesi özetle böyle. Nasılsa daha çok konuşacağız. Şimdi bir soru sormak istiyorum:
BİZ HALK OLARAK NEYİ KONUŞMUYORUZ?
Medya hangi konuyu ıskalıyor?
Siyaset neyi bir türlü gündem haline getiremiyor?
Nedir o?
Ekonomi.
Özgür Özel döneminde yeni CHP’nin ekonomiyi gündeme getirip 1 numaralı mesele yapması lazım. Burada eylemlilik gerek. Yaratıcı eylemlilik.
Bir diğeri deprem. İşte bir yıl dolmak üzere.
Özgür Özel’in Hatay’da işe başlaması iyi oldu.
Benzeri yaklaşımı yargı krizinde de sergiliyorlar. Yeni dönemin sihirli kelimesi: EYLEMLİLİK.
CHP’de genel başkan ve yönetim değişti. Ana muhalefet partisi yeni bir sürece girdi.
Şans diliyoruz. İyi başladılar, Şimdi halkı ikna etmeleri gerekiyor. Değiştiklerine dair halkı ikna edip geleceğe ilişkin umut vermeleri şart.,
Şehir şehir gidecekler. Mahalle mahalle, ev ev vatandaşa ulaşacaklar. Özellikle kent varoşları ve kırsal kesimler… Köyler... Yapmaları gereken bu.
Evlere girebilmek önemli. Yerele ulaşabilmek.
Genel merkez odaklı değil, twitter mesajlarıyla sınırlı değil… Teşkilatla. Örgütlerle. Halkla.
Erdoğan’ın yapay gündem tuzağına düşmeden…
Yepyeni bir siyaset dili ve pratiği geliştirebilirlerse başarılı olabilirler. Yerel seçimlere 4 buçuk ay kaldı. Orada iyi bir sonuç alırlarsa önleri çok açılır. İşleri kolay değil ama başarıya ulaşmak da imkansız değil.
Demokrasimiz açısından hayırlı olmasını diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Küçükkaya Arşivi