İsmail Küçükkaya

İsmail Küçükkaya

Özgür Özel ne arıyor?

Seçime sadece 48 gün kaldı.

Türk siyasetinin geleceği bakımından 31 Mart’taki sonuç çok belirleyici olacak. 2028’in yol haritası 1 Nisan 2024 Pazartesi günü şekillenecek.

Türkiye etkili bir muhalefet arayışında. İktidara alternatif olabilecek güçlü bir muhalefet. İktidarı hatadan koruyacak bir güç. Halka umut olacak, heyecan verecek bir siyaset biçimi ve söylemi. Ve buna uygun kadrolar.

Bu açıdan CHP’deki aday tartışmaları büyük önem taşıyor.

O nedenle iyi takip etmekte ve anlamakta fayda var.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le yaklaşan seçimdeki aday tartışmaları konusunda kısa bir görüşme gerçekleştirdim. Amacım aday belirlemelerle ilgili Özel’in yaklaşımını, felsefesini, tercih yaparken kullandığı kriterleri öğrenmekti. Yani ÖZGÜR ÖZEL ADAYLARI BELİRLERKEN NEYE DİKKAT EDİYOR? Bunu anlamak istedim.

Tercihlerimiz kaderimizi belirler. Bakalım Özel ve A Takımı’nın seçimi ve kaderi nasıl olacak?

O nedenle geleceği öngörebilmek adına merak ve ilgiyle dinledim.

Görüşmelerden edindiğim izlenimleri ve CHP Lideri Özgür Özel’in sözlerini aktarmaya çalışayım. Özel’in bir konudaki açıklamaları off the record/ kayıt dışı mahiyetteydi. O halen üzerinde çalıştığı bir proje olduğu için ‘zamanını’ bekleyecek.

Özgür Özel gerçekten çok yoğun mesai harcıyor. Kurultay Kasım başında oldu, seçim Mart sonu. Takvim haliyle sıkışık. Tartışmaların bir kısmı buradaki sıkışıklıktan kaynaklanıyor.

‘Öncelikli amacımız başarıya ulaşmak. Çok sayıda belediye kazanmak. Adayları seçerken kazanmaya odaklanıyoruz. Anketler vs bunun için önemliydi’ diyor Özgür Özel. Ve ekliyor:

Vatandaşın bizden beklediği değişimi ve yenilenmeyi sağlamak. Bu da öncelikli kriterimiz. Seçmeni motive edecek adaylar. CHP’nin yenilendiği duygusunu verebilmek.

Özgür Özel İzmir tartışmaları için de şunları söyledi:

“İzmir’de çok önemli oranda yenilenme, gençleşme ve değişim gerçekleştirdik. Çok sayıda kadın adaylaştırdık. Büyük ilçelerde kadın adaylarımız var. Çok iyi sonuç alacağımızı düşünüyorum.

‘CEMİL BEY'İ İYİ TANITABİLİRSEK’

Özgür Özel İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı konusunda iyimser. Aday, İzmir’de heyecan yaratmadı. Ancak Genel Başkan doğru yaptıklarını düşünüyor. ‘Cemil Bey'i doğru anlatabilirsek, iyi tanıtabilirsek İzmir’den çok iyi netice alırız’ diyor.

İzmir 31 Mart’ın en kritik yerlerinden olacak.

Şu ana dek Türkiye genelinde isabetli aday belirledikleri yerler var. Gürültü koparmadan değişim yapabildikleri iller de hatalı tercihleri de oldu. Bazılarında yanlıştan döndüler. Hala arayış içinde oldukları iller/ilçeler de mevcut. Buralardaki tercihleri belirleyici olacak.

Durum böyle. Özel’in açıklamaları da...

Açıkçası CHP’de heyecan uyandıracak, kitleleri motive edecek güçlü, iddialı adayları göremedik. Ama bunun sandığa nasıl yansıyacağını kestirmek güç. Çankaya da kritik. Aday Hüseyin Can Güner oluyor. Heyecan yaratmayacak bir başka isim ama karar bu. Bakalım sonucu nasıl olacak? Neden böyle? Diye sorarsanız ‘kurultay hesapları’ diyebilirim.

Elbette politik iklim de değişti.

Geçen yıl 6 partili ittifak vardı. Halkın duygusu çok farklıydı. Bugünün Türkiyesinde siyasal durum ve hava bambaşka. Muhalefet ittifakı dağıldı. CHP’nin işi daha zor.

Oysa yüzde 50’lik toplumsal muhalefet ise olduğu gibi duruyor. Akacak bir mecra arıyor.

Sonucu 31 Mart’ta öğreneceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Küçükkaya Arşivi