İsmail Küçükkaya

İsmail Küçükkaya

Oyuna gelmeyelim

Millet Masası bugün toplanıyor. Ev sahibi Babacan. 6 lider beraberce memleketin dertlerine ‘deva’ arayacak. Seçime doğru son düzlüğe çıkmak üzereyiz. Adaylık ve parlamenter sisteme geçiş için yol haritası şekillenmek üzere. Takvim artık iyiden iyiye yaklaştı.

Bu yazıyı Adana’da yazıyorum. 2 bin 500 / 3 bin kişilik bir nikah merasimini izledikten hemen sonra. Adana B.B.Başkanı Zeydan Karalar’ın oğlu Mert ile Betül’ün düğününün ardından. Kılıçdaroğlu ve Akşener oradaydı. İmamoğlu/Yavaş/Seçer/Savaş/ Gürün ve tek tek ismini sayamayacağım onlarca belediye başkanı ve davetliler; halkımız. Gözlem yaptım, bol bol sohbet edip, nabız tuttum.

Farklı partilerin bir aradalığı… İki liderin salona beraber girmesi, alkışlanması… Aynı masada oturup, beraber nikah şahitliği yapması…

Salondan beraber ayrılmaları…

Hemen ertesi günü de 6 lider buluşacak.

Bu tablo zannettiğimizden çok daha derin etki yaratıyor halk üzerinde. İnsanların hoşuna gidiyor. İmamoğlu/Yavaş’ın beraber görüntü vermeleri, dayanışmaları.. Adana, Mersin, Muğla, Hatay… En büyük şehirlerin büyükşehir Belediye başkanlarının yakın ilişkileri, yardımlaşmaları...

Hoş görüntüler. Hele ki; kutuplaşma dönemlerindeki bu kucaklaşma çok daha anlamlı.

Halkımız artık KAVGA DEĞİL BARIŞ istiyor.

KUTUPLAŞMA DEĞİL BİRLEŞME bekliyor.

YIKICI DEĞİL YAPICI REKABET talep ediyor.

KUYU KAZMA DEĞİL DAYANIŞMA arıyor.

Gün, voltran gibi güçleri birleştirerek kazanacak, yenilmez armada bir takım oluşturma günü.

Demem o ki; Millet Masası seçime kadar devrilmezse, 6 lider bir ortak aday belirleyebilirse, yol haritasını beraber açıklayabilirlerse SADECE SEÇİMİ KAZANMAZLAR; aynı zamanda GELECEĞİ BERABER İNŞA EDER ve tarih yazarlar.
.......
Not: Terör bir kez daha stratejik bir zamanlamayla ülkemizi, halkımızı, demokrasimizi hedef aldı. Teslim olmayacağız. Teröre, ve terör marifetiyle halkımızı korkutmak ve demokrasimizi rayından çıkarma planlarına karşı çıkacağız. Yeterince acı çektik, yeterince bedel ödedik, yaşadıklarımızdan fazlasıyla ders aldık. Millet Masası'nın birlikteliği de bu oyunları bozma konusunda siyaset dünyasının elindeki güçtür. Bu masa dağılmamalı. Dağılamaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Küçükkaya Arşivi