Sinem Fıstıkoğlu

Sinem Fıstıkoğlu

Ofsaytımsı Sezon Başladı

Molde’yi eleyerek şampiyonlar liginde gruplara kaldıktan sonra,ilk maçı için deplasmanda Gaziantepspor karşısına çıktı Galatasaray. Maça geçmeden önce, misafirperverliğini bizzat bildiğim Gaziantep şehrinde, Galatasaray kafilesine atılan taşları kınıyorum. Büyük kepazelik! Yıl olmuş 2023 takıma taş atmak nedir ? deplasman takımınin bir grup kendini bilmez tarafından taşlanması koskoca bir şehre mal edilemez elbette ama görmezden de gelinemez. Ulusça delirme noktasına geldiğimiz günlerde, biraz daha itidalli ve hoşgörülü olmak lazım.

Gelelim maça. Ya da hiç gelmeyelim aslında. Futbolda kazanan her zaman haklıdır ne de olsa. Yazdırdın mı 3 puan daha hanene? Yazdırdın. O zaman haklısın. Ama nasıl yazdırdın ? Bir kere kötü oynayıp yazdırdın. Hatta YİNE kötü oynayıp yazdırdın. Biz yorgunuz haftada 3 maç oynuyoruz bahanesi geçerli olamaz. Onu Anadolu takımları söyleyebilir. Kadrosu dar, imkanları kısıtlı. Ama adın Galatasaray ise, yılda milyon eurolar alıyor isen, kadron zenginse, öyle vay ben yorgunum, üç gün önce Avrupa maçı oynadım diyemezsin. Kötü futbolla da bir yere kadar kazanırsın. Eninde sonunda bir yerde patlar o teker.

Sadece kötü oynayarak da kazanmadı Galatasaray bu maçı. Var onaylı ofsaytımsı golün üzerine, yine var onaylı gelmiş geçmiş en uyduruk penaltı ile, zaten dağılmış olan rakibini ezdi geçti.

Galatasaray’ın sahaya formasını koysanız zaten bu zayıf rakibi yener. Böyle uydurma penaltılarla, şaibeli ofsayt pozisyonlarıyla maç kazanmaya ihtiyacı mı var? Hayır yok. Eee, bu durumda size ne oluyor karşılaşmanın pek saygıdeğer hakemi Ali Şansalan beyefendi ? Yarın Fenerbahçe’nin maçında,aynı pozisyonu görmediniz ya da es geçtiniz diyelim. Penaltı değil, “ oyna devam “ dediniz , nice olur haliniz ? Bir düşünün derim. Sırf böyle kararlardan dolayı bir takımın galibiyetine de gölge düşürüyorsunuz mesela. Bir de buradan düşünün derim. Galatasaray zaten 1-0 galip. O ofsaytımsı golü verip,üzerine de olmayan penaltıyı çalmak işgüzarlıktan başka bir şey değil.

Ligde gol yemeyen Galasaray ama öyle ama böyle kazandı deplasman maçını ve milli araya da moralli gitti.

Ama bu bir haftalık arada takım toparlanmazsa, takviye yapılmazsa, kimse kusura bakmasın da, Bayern Münih’in elinden sizi kurtaracak bir Ali Şansalan bulamazsınız şampiyonlar liginde. Hadi Ali Şansalan buldunuz diyelim, pardon der size A grubundaki rakipleriniz. Yani o takımlar, hakemi de yener, üzerine de sizi yener.


Bir not da Kerem Aktürkoğlu’na. Icardı bildiğimiz İcardi, ona methiyeler dizmeye gerek yok. Ama İcardi ile paylaşması, golü kendi atabilecekken, Icardi’ye topu servis etmesi, gecenin aklımda kalan en iyi enstantanesi. Muazzamdı!

Gerçek yıldızlar sadece parlamaz, yanındakini de parlatır. Böyle bir şeydi Kerem’in yaptığı.
Alkışlar Kerem ve Icardi’ye

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sinem Fıstıkoğlu Arşivi