"Kurtuluş savaşını başlatan partiyi dizayna kimsenin gücü yetmez...!"

Cumhuriyet Halk Partisini biraz kazırsanız ardından Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti çıkar. Hemen kapağının altında; Trakya Paşaeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti, Kilikyalılar cemiyeti, İzmir Müdafaa-i Hukuk-u Osmaniye Cemiyeti çıkar.

İyice kazırsanız altından koskoca bir Kuvay-ı Milliye çıkar. "Önce vatan" çıkar, Halide Edip Adıvar çıkar, Rauf Orbay çıkar.

Hemen 6 okun ardından Nezahat onbaşı, Şerife Bacı, Halime Çavuş ve Gördesli Makbule çıkar. Yörük Ali çıkar, Sütçü İmam çıkar, Şahin Bey çıkar.

Bir ülkenin kurtuluşu ve kuruluşu çıkar. Elinde satırlar, tırpanlar onurlu insanların kurduğu koskoca bir Cumhuriyet çıkar.

Onur çıkar, alın teri çıkar, namusluluk çıkar, kurtuluş savaşında cephede büyük kumandanın emrini yerine getiremediği için kafasına kurşun sıkan Albay Reşat Çiğiltepe'nin haysiyet destanı çıkar.

"Benim iki eserim var biri Cumhuriyet diğeri Cumhuriyet Halk Fırkası" diyen büyük önder gazi Mustafa Kemal Atatürk çıkar.

Cumhuriyet Halk Partisini biraz kazırsanız altından;  emperyalizmin çizmeleri altında inim inim inleyen garip Anadolu toprağından bir vatan bir ulus yaratanlar çıkar.

Partisini kurar kurmaz Amerika'ya 5 kez gidip 11 kez Amerika'daki lobilerin önünde gerdan kırıp, boynunu bükenlerin partisi değildir Cumhuriyet Halk Partisi.

 "Ben büyük ortadoğunun eş başkanıyım" diye komut tekrarı yapıp ülkesini emperyalizmin iştahlı kollarına bırakanların partisi değildir Cumhuriyet Halk Partisi.

"Diyarbakır'ı ortadoğunun yıldızı yapacağım" diyerek Şivan Perver ve Barzani'ye Diyarbakır'da vatan toprağını ikram edenlerin partisi olmadı olamaz Cumhuriyet Halk Partisi.

"Gönderdimse ben gönderdim var mı bir diyecekleri" diyerek terör örgütüyle Oslo'da devleti aynı masaya oturtanların partisi değildir Cumhuriyet Halk Partisi.

Vatan pazarlayanların değil yeni bir vatan kuranların partisidir Cumhuriyet Halk Partisi.

"Senin ve ailenin mal varlığını açıklarsam görürsün gününü" diyenlerin karşısında tir tir titreyip el pençe divan duranların değil; "Yeni bir dünya kurulur ve Türkiye o yeni dünyada yerini alır" diyen yurtsever komutanların genel başkanlık yaptığı bir partidir Cumhuriyet Halk Partisi...

Kendi küçük kişisel çıkarları için partiyi eğip bükeceklerini zanneden dahili; Atatürk'ün partisine kumpasla yön verecek harici düşmanların oyuncağı değildir Cumhuriyet Halk Partisi...

Gerçek Cumhuriyet Halk Partisi'nin asıl sahibi;

"Rüşvetle, avantayla, bahşişle, sadakayla, biatla vatanını ve toprağını satmayan bu ülkenin yiğit ve aydın insanlardır".

Korkmayın, üzülmeyin, endişelenmeyin...

Atlatacaktır bu kötü günleri bu ülkenin kaderiyle eş Atatürk'ün eşsiz mirası Cumhuriyet Halk Partisi....

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatih Ertürk Arşivi