"Japonya'dan bula bula kadınlara özel üniversiteyi mi buldun...!"

"Dünya liderimiz!" Japonya'nın Osaka kentine G-20 zirvesine gitti ve incelemelirini tamamladıktan sonra geri döndü. Bir de oradan buraya ince bir ayar çekerek; "Bizim büyüyemememizin tek nedeni sadece kadınlara özel bir üniversitemizin olmaması" gibi bir sonuç çıkardı ki işte bu akıllara ziyan . Bir ülkenin liderinin kafasının nasıl çalıştığına dair en önemli belirti budur. Bir çiçek bahçesine bakarsın ama gözlerin sadece dikenleri görür.

 

Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan; Türkiye'ye G-20 zirvesinden döner dörmez bizi Japonya'daki durumla ilgili bilgilendirdi sağolsun. Japonya'nın kültürü çok önemlidir mesela. Gelenekleriyle birlikte yaşayan, yaşamın her adımını sosyal kurallardan önce geleneklerin belirlediği özgün bir ülke Japonya. "Bonsai" yanı cüce ağaçlarından tutun aklınıza gelecek sadece Japonya'ya özgü inanılmaz geleneksel renkler görürsünüz bu koca ülkede.

Tabi bir de dev bir ekonomisi var. Sürekli fazla veren bir ekonomik yapı; döviz fazlasını nereye harcayacağına karar veremeyen bir ülke, dünyanın her tarafını gezmeye son derece kararlı yaşlı bir nüfus ve en önemlisi hani ülkelerin olmazsa olmaz dediğiniz Gayri Safi Milil Hasılası yani o ülkenin yıllık kazancı.

Peki Japonya'nın GSMH'si ne kadar biliyor musunuz; 5 trilyon 220 milyar dolar. 126 milyon nüfusu bulunan bu ülkenin peki kişi başına düşen yıllık geliri ne kadar diye sorarsanız (bizde 7 bin dolar civarında) 48 bin 550 dolar. Yani bizim 8 katımız.

Peki yıllık enflasyon oranı ne derseniz (Japonya'nın TÜİK gibi akıllara ziyan bir istatistik kurumu olmadığı için, daha doğrusu abra kadabra yapıp yüzde 30'luk enflasyonu yüzde 15'e çekmek igibi özel bir maharetleri olmadığı için) çok şaşıracaksınız.

Japonya'nın enflasyon oranı; yüzde 0,4.

Peki bizde gençlerde yüzde 30'u geçen işsizlik oranı Japonya'da kaç derseniz onu da söyleyeyim; "% 2,8"

"Canım bizim ihracatımız 280 milyar doları zorluyor o küçücük ada ülkesinin ihracatı ne ola ki" derseniz; Japonya'nın yıllık ihracatı 698 milyar dolar.

Peki sayın Cumhurbaşkanını bunlara öykündüğünü ya da bunlarla ilgili tek kelime ettiğini duydunuz mu...!

Yok...!

Niye; çünkü ilgi alanı değil de ondan...!

Onun ilgi alanı nasıl kadınları ben bu toplumdan ayırıp yapayalnız bir başlarına bırakırım...!

Devem edelim...!

"Nüfusu çok zaten nüfus arttıkça bunların geliri de düşer" diye düşünüyorsanız; merak etmeyin onlar bizim gibi yani tavşan gibi çoğalmıyor (Bizde yüzde 1,5 olunca öpüp başımıza kuyuyoruz). Yıllık nüfus artışı - 0,21. Yani küçülen bir ülke.

Ha Japonya'nın kadın üniversitesinden önce bizim ülkemize çok önemil yararları da var; "Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından sağlanan krediler ile Haliç Köprüsü, Hasan Uğurlu Barajı ve HES, Altınkaya Barajı ve HES ile II. Boğaz Köprüsü, Marmaray gibi önemli projelere finansman sağlanmıştır."

Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında Tokyo üniversitesi 23. sırada. Bizim ilk 500'de üniversitemiz yok. Sayın Erdoğan'a; kötü haber ki; Tokyo üniversitesinde kadın-erkek karışık eğitim veriliyor.

Ya bunları boşverin bizim "İVME" ile 9. ekonomik program ile dev gibi yükselen bir ülkemiz var diyorsanız; yemezler lütfen onu gidin yandaş gazetecilerinize anlatın. Çünkü; şöyle diyor Türk dışişleri Bakanlığı bülteni;

"Japonya, ABD ve Çin Halk Cumhuriyeti’nden sonra dünyanın üçüncü büyük ekonomisidir. Japonya, otomotiv ve yan sanayi, imalat sanayi, gıda ve altyapı sektörlerine özel ilgi göstermektedir."

Sorun neymiş; "Türkiye'deki üniversitelerin erkek-kız karışık eğitim vermeleri"

Çözüm neymiş; ."Sadece kadınların eğitimgöreceği özel medreseler, pardon, devlet üniversiteleri kurulması lazımmış".  Erdoğan YÖK başkanı Yekta Saraç'a da talimat verdiğini belirtmiş. Sözleri dö şöyle;

“Japonya'daki 800 üniversitenin yüzde 10'u kadın üniversitesi. Türkiye de benzer bir adımı atmalı” .

Yani;

Yerseniz...!

Yani;

Vallahi bizim Ağa bizimle eğleniy...!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatih Ertürk Arşivi