İrfan Değirmenci

İrfan Değirmenci

İklim değişiyor!

Tribünler “Mazbatayı ver, mazbatayı ver, İmamoğlu’na mazbatayı ver!” diye inledi hafta sonunda. Bin bir ayak oyunuyla seçimlerin yineletilmeye çalışılmasına İstanbul’dan sağlam bir yanıt gönderildi.

Ankara’da Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’nün uydurma bir “tasarruf” gerekçesiyle öğrencilerin bahar şenliğine izin vermemesi üzerine ülkenin en saygın sahne sanatçıları tek tek çıkıp hiçbir ücret talep etmeden bu şenlikte seve seve sahne alabileceklerini ilan ettiler…

Kırşehir Belediye Başkanı’nın makam aracını satılığa çıkarma teklifi, AKP’li meclis üyelerinin itirazına rağmen CHP, İyi Parti ve MHP’li üyelerin desteğiyle belediye meclisinde kabul edildi.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Ahmet Türk’ün “yaşı ve hastalığı” sebebiyle makamına oturamayacağını öne süren Akp’lilerin talebi kabul görmedi. Türk, mazbatasını alıp makamına oturdu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ilk iş olarak Ulus Kent Meydanı’nda yıllardır adeta çürümeye terk edilen Zafer Anıtı’nı temizletti.

Tire’nin İyi Partili Yeni Belediye Başkanı, şimdi DSP’li olan eski başkanın kendi ismini verdiği stadın adını Gazi Mustafa Kemal Atatürk stadı olarak değiştirdi.

Tüm Türkiye’de hayranlık ve ilgi uyandıran Tunceli belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, ilk iş olarak belediyenin etrafındaki beton duvarları yıktırdı. Dersimliler, Belediye’ye rahatça girip çıkabiliyor.

Seçimden önce “İzmir mahallenin en güzel kızı. Kim talip olmaz ki?” diye soran Nihat Zeybekci’nin şimdi “Aslında ben hiç talip olmadım. Beni zorla aday yaptılar” dediği öğrenildi. Reis’in seçim yenilgisinde faturayı MHP’ye kesmeye ve ittifakı bitirmeye hazırlandığı haberi Ankara kulislerinde dillendirilmeye başlandı. Damat Bakan Berat Albayrak, Amerika’da yatırımcılarla yaptığı toplantıdan eli boş dönüyor. AKP mahallesinin en ürkek muhalifi Abdullah Gül bile radikal sayılacak bir çıkış yaptı ve İstanbul seçimleriyle ilgili “Zamanında bize yapılanların aynını biz şimdi başkalarına yapmamalıyız!” dedi. Korku eşiği bu mahallede bile aşılıyor.

İzmir’den Artvin’e, Edirne’den Ardahan’a, Sinop’tan Hatay’a, Diyarbakır’dan Ankara’ya korku duvarları yıkılıyor. Antalya’dan, Adana’dan, Mersin’den sıcak rüzgârlar esiyor. İklim değişiyor; bu defa gerçekten Akdeniz oluyor.

İrfan Değirmenci'nin yazısı

Önceki ve Sonraki Yazılar
İrfan Değirmenci Arşivi