Halkın aklıyla alay etmek

Hakikaten çok tuhaf bir ülkede yaşıyoruz. Bizi yönetenler bu toplumu hakikaten zeka sorunlu insanlardan oluşan bir toplum olarak kabul ediyorlar ve milletin aklıyla alay ediyorlar.
Örnek mi istiyorsunuz. Ülkeyi 17 yıldır AKP iktidarı yönetiyor ama ülkede olan bütün olumsuzlukların tek sorumlusu CHP. CHP çok uzun zamandan beri tek başına iktidar olmuyor, olamıyor.
Ama olsun tek sorumlu CHP (!)
Türkiye’nin gerçek aydınları yıllardan beri FEO’cu diye nitelenen cemaatin, çetenin devletin içine sızdığını, bunlara göz yuman dinci iktidarların başına bela olacaklarını yazdı çizdi.
17 yıldır bu ülkeyi yöneten AKP İktidarının en yetkili ağızları ilk okul mezunu bir meczubun peşinden koştukları gibi el, etek öpüp her türlü yardakçılığı yapmakta bir sakınca görmediler.
Hatta o hale geldiki memur olabilmek, terfi edip bir makama gelebilmek, terfi etmek isteyen memur, FETO’cu olmak ya da en azından öyle görünmek zorundaydı. 
Bunların yurt dışında açtıkları okulların, ilk ziyaret edilmesi gereken yerler olduğu talimatı  kamu görevlilerine verildi.
Ama olsun gene de FETOCU olmakla suçlanan CHP.
PKK terör örgütüyle Oslo’da, Kandil’de  temas kuran masaya oturan AKP yetkilileri. Bebek katilinin mesajının Diyarbakır Meydanında okunmasına izin veren AKP, bölücülerle “megri megri” diye oynayan onlar, PKK’lılar size ateş açmadığı sürece onlara ateş açılmayacak diyen, kazılan hendeklere göz yuman onlar,  ama bu coğrafya da yaşayan tüm vatandaşların oyuna talibim dediği için PKK ile işbirliği yapan CHP.
17 yıldır tek başına iktidarda olan, dikensiz gül bahçesinde ülkeyi yöneten, daha doğrusu yönetemeyen, bu nedenle ülke ekonomisini iflas noktasına getiren AKP ama ülke ekonomisinin içine düştüğü bataklığın sorumlusu CHP.
Cumhuriyetin AKP İktidarına kadar yaptığı, tüttürdüğü tüm bacaları sat, eşe dosta peşkeş çek, örnek mi istiyorsun, İşte Balıkesir SEKA,
Bugüne kadar Cumhuriyet tarihinde devlet hazinesinin en çok yağmalandığı dönem senin 17 yıllık iktidarın olsun gene de suçlanan CHP olsun.
Bu ülkede yaşamayan birisi AKP’lilerin suçlamaları karşısında iktidar partisinin CHP olduğunu zanneder.
Bu bir algı operasyonu, ama halkın aklıyla alay ederek yapılan bir algı operasyonu.
Ekonomi çökünce maske düşüyor, göz boyama, Goebbels vari gerçek olmayanların devamlı tekrarı artık etki etmiyor. Bir İslamcı yazar, laiklerden, Atatürkçülerden özür diliyor.
Bu ayılan uyanan kitle her geçen gün büyüyor. Büyünüz bozuldu. Söylediklerinizin, yaptıklarınızın İslam ahlakıyla, inancıyla hiç alakası olmadığı anlaşılıyor.
Saçı bitmedik yetimin hakkının eşe dosta peşkeş çekildiğini artık gözü kapalı size oy verenler de görüp anlamaya başladılar.
İnsanlığı kana bulayan Adolf Hitler'in propaganda bakanı Paul Joseph Goebbels, verdiği konferanslarda yalanları sıkça tekrar etmenin propagandanın  en önemli aracı olduğunu dile getirmiştir.
Yaygın yalan söyleme  bir demokrasi içindeki yurttaşların kararlarını  yanlış bilgilere dayandırma ihtimalinin yüksek olması nedeniyle meseleler ve adaylar hakkında  oy kullanırken  bilinçli tercihler yapılmasını zorlaştırır.
Demokrasiler, ancak yurttaşların güvenilir bilgilere sahip olduğu ve yüksek düzeyde şeffaflık ve dürüstlük bulunduğu zaman çalışabilecek, oldukça etkin bir fikirler piyasasını içerdikleri zaman en iyi şekilde yaşarlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şahin Mengü Arşivi