"Gerçekten hala bıkmadınız mı bu başörtüsü istismarından...!"

Ankara Büyükşehir belediye Başkanının şu ana kadar savcılığa ilettiği yolsuzlukların tahmini rakamı 800 milyon lira. İstanbul'da ise durum felaket. 13 bin 500 lira maaş alan ancak işyerinde bulunamayan İSPARK görevlileri var. Ankara Büyükşehir Belediyesinde  dudakları uçuklatan bir iddia var. BELKO ve ANFA'da doğrudan ve dolaylı yapılan usülsüzlüklerin ulaştığı rakam 2 milyar lirayı buluyor. Antalya Büyükşehir Belediye başkanı Muhittin Böcek kimseyi konuşturmuyor ve AKP ile kavga etmek istemiyor ama şimdiden geçmiş dönemde  şüpheli ihalelerin ve alım iddialarının  bedeli 1 milyar liraya yaklaştı.

Yandaş medyanın 1 Nisan'dan bu yana çığlık çığlığa feryadı ise şu; "Başörtülü kızlarımızı işten çıkarıyorlar". Aslında tam olarak tercümesi şu; "Bizim kurduğumuz emme basma tulumba gibi olan ve bizimkilere aktarılan yolsuzluk hortumları kesiliyor ama istismar edecek başka bir şey elimizde kalmadı".

İnanın bana başı açık olanların iş bulma umudunun kalmadığı bir dönemden geçiyoruz. Acı ama gerçek. Bunu söylerken asla bir siyasi terminoloi kullanmıyorum. Yoksul semtlerde sosyal yardımlar yapılırken bile yandaş muhtarlarca hangi evin kadınlarının başının örtülü hangisinin açık olduğu fişleniyor. Subaydan, polise, polisten zabıtaya, zabıtadan ambulanstaki ilk yardım hemşireleri ve doktorlara kadar bir "başörtü tak artık" mobbingi var.

CHP'li büyükşehir belediyelerine gelince "başörtüsü takanları işten çıkarıyorlar" sadece insanı gülümsetiyor.

Çünkü; eleştirilen belediye başkanlarının hiç biri aslında CHP kökenli değil.

CHP'li olduğu idida edilen;

Mansur Yavaş; ülkücü kökenli. Zaten hiç bir zaman CHP'li olduğunu söylemedi. CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu CHP Parti Meclisi Üyesi ve milletvekili olma teklifini reddetti.

Lütfü Savaş; Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı. AKP'den transfer edildi. Hiç bir zaman CHP'li olduğunu söylemedi. Çok sıkıştığında "Cenabı Hakkın Partisindeyim" diyerek espriler yaptı. Bir çok radyo ve televizyon yayınında ülkücü olduğunu iddia etti.

Muhittin Böcek; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı. Hiç bir zaman iyi bir CHP'li olduğunu söylemedi. 1994-1999 yılları arasında Anavatan Partisi'nin Merkez İlçe Başkanlığı yaptı. 18 Nisan 1999 tarihinde Anavatan Partisi'nden aday olduğu seçimlerde Konyaaltı Belediye Başkanı seçildi. 2004 yılında partisi barajın altında kaldıktan sonra CHP'ye geldi.

Ekrem İmamoğlu; CHP'ye 2009 yılında geldi. Muhafazakar bir ailenin çocuğu. Yaşama bakışı da CHP'lilerden biraz daha farklı. Ailesinde de başörtülülerin sayısı fazla.

Şimdi bana söyleyin; "Başörtülüleri işten çıkarıyor" diyeceğiniz isim hangisi...

Yeter artık siyaseti insanların kılık-kıyafet ve inançları üzerinden yapmayın. Bu bir bumerang gibidir. Bir gün fırlatıldıktan sonra döner sizi vurur. Çıkarlarınızı savunduğunu düşünürken toplumda tedavi edilemez yaralara ve kırılmalara yol açar.

Anlayın artık;

"Yerel yönetimlerde vurgun ve soygun dönemi kapandı...!"

E-posta: [email protected]

Twitter: twitter.com/fatiherturk62

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatih Ertürk Arşivi