İsmail Küçükkaya

İsmail Küçükkaya

Eylül 2024 Türkiye'si

Çok sıcak, kavurucu ve zor bir yaz geride kaldı.

İşte Eylül; sonbahar geldi.

Hayat zor. İyiden iyiye zorlaştı. Zaman ve mekanın yetmediği, kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir dönemdeyiz.

Ekonomi ayrı dert. Geçim koşulları ağırlaştı. Tarım ülkesiyiz, bereketli topraklar üzerinde yaşıyoruz ama gıdaya erişim krizi yaşıyoruz. Çiftçi zaten perişan. Üstüne bir de büyük kentlerde barınma krizi ile karşı karşıyayız.

Salı günü enflasyon açıklanacak. Hiç uzman olmaya gerek yok. Çarşıya çıkan, markete giden, eline faturayı alan gerçek enflasyonu görüyor.

Açlık sınırı 19 bin, yoksulluk sınırı 65 bin liraya dayanmış. Dar gelirli iyice perişan oldu. Kriz orta sınıfı da vurdu, yok etti. Çocuklar özel okuldan alındı. Tatile gidilemedi. Çocuklar deniz göremedi.

Ekonomi ayrı dert dedik değil mi Hukuk da öyle.

Yarın adli yıl başlıyor. Önemli dosyalar açılacak. Acaba adalete güven duyuyor muyuz?

Koca yaz eski futbolcu Alpay’ın Ahmet Şık’a attığı yumruk tartışıldı. Can Atalay’ın durumu o kadar konuşulmadı iyi mi?

Zaten medyanın ayarı bozuk.

İktidar en büyük numarasını yine başarıyla sahneye koydu: GÜNDEM MÜHENDİSLİĞİ.

Ekonomi değil, hukuk hiç değil, demokrasi de değil; ne konuşuluyor ekranlarda; tabiki CHP.

Varsa yoksa CHP içi tartışmalar. Yok Ekrem onu dedi, yok Mansur şunu planlıyor, acaba Özgür Özel mi sürpriz yapacak? Bir de Kılıçdaroğlu kulisleri devreye sokuldu. Oh.

Farkında mısınız? 31 Mart yerel seçim zaferi soğutuldu. İktidar işte bunu başardı. Psikolojik üstünlük ortadan kaldırıldı. Oysa iktidar yorgun. Hikayesi bitti. Kadroları eskidi. Muhalefet halkın beklentisine uygun söylem ve eylem geliştirebilirse ilk seçimde iktidar değişecek.

Ama gündeme bakın. CHP içi rekabet ve hesaplar devrede.

İktidar bu tartışmayı körüklüyor. Siyaset yapma biçimi böyle. Muhalefet de bu tuzağı boşa çıkaramıyor. İktidar medyası böyle, ya muhalif medya dedikleriniz? Öyle zannettikleriniz? Farklı mı?

İşte böyle.

2024 Eylülünde Türkiye’nin durumu bu. Hayat zor. Ama pes edecek değiliz. Umudu yitirecek halimiz yok. Mücadeleye devam edeceğiz. Başlıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Küçükkaya Arşivi