“CHP gerçekten saldırı altında mı…?”

Halk TV muhalif medyanın amiral gemiliğini sürdürmeye devam ediyor.

Halk TV’de Cumartesi günleri benim hazırladığım, sunuculuğunu yaptığım ve Cumartesi günleri haber kanalları arasında genellikle ilk sırada izlenen Türkiye Nereye’nin bu haftaki konuklarından biri CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu idi. Aykut Erdoğdu’nun asıl kökeni Hazine müfettişliği. Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilkelerini benimsemiş ve partinin içinde kendi deyimiyle “İnadına  Sol” adını verdiği bir görüşün temsilcisi.

Sayın Erdoğdu; programın son bölümünde konuşurken söz Mansur Yavaş-Sinan Aygün tartışmasına gelince elini masaya vurdu ve “Cumhuriyet Halk Partisi saldırı altında” dedi.

Ve sözlerini şöyle sürdürdü (Tekrar izlemek isteyenler için( https://youtu.be/NsjNu5Ft-7w );

“Herkes hazırlıklı olsun türbülansa giriyoruz Cumhuriyet Halk Partisine bir saldırı yapılacak. Cumhuriyet Halk partisine Urla ile başlayan Mansur beyle devam eden bir mesaj gönderiyorlar. Mesajınızı aldık; sizi perişan ederiz. 3 kuruşluk haramzadelere bu ülkeyi bırakmayız. Mansur Yavaş da bizim belediye başkanımız. Dünün üç kuruşluk mafyalarıyla birlikte resim verenler unutmasın biz Kuvayı Milliyeyiz. Orada görev yapacak kamu görevlilerini uyarıyorum; bu sadece Mansur Yavaş meselesi değildir. Bu sadece Mansur Yavaş meselesi değildir, bir çetenin vatana ihaneti meselesidir. Onun için herkes ayağını denk alsın. Öyle Urla’dan başlayıp test edelim. Sonra büyükşehir belediye başkanına gelelim. Biz bunu sandıkta aldık ve sadece sandıkta veririz. Önce canımızı almaları lazım”.

Aslında sözleri şaşırtıcıydı. Örneğin; “Üç kuruşluk mafya babalarıyla poz verenler” kimlerdi?

Örneğin; “Bu bir çetenin vatana ihanet meselesidir” sözleriyle kimleri ya da kimi kast etmişti?

Aykut Erdoğdu bunları bireysel olarak değil bir kurumun yetkilisi olarak söylediğini de üzerine basa basa vurguladı…

Şimdi sorular şöyle;

1-Erdoğdu’nun deyimiyle görevden alınan ve tutuklanan Urla’nın CHP’li belediye başkanı İbrahim Burak Oğuz ile başlatılan nasıl bir süreç vardır?

2-Bu süreç Ankara’nın CHP’li belediye başkanı Mansur Yavaş ile nasıl sürdürülmek istenmektedir?

3-Sırada kim vardır. Yani iktidarın ana muhalefet partisi CHP’ye karşı başlattığı bu harekatta üçüncü isim kimdir ve ona nasıl bir saldırı yapılacaktır?

Türkiye her anlamda çok zor bir süreçten geçiyor. Kuşatılan bir muhalefet, susturulmaya çalışılan sivil toplum kuruluşları, her anlamda kumpas tehdidiyle köşeye sıkıştırılan küçük ama etkili bir özgür medya.

Ve mevcut iktidarın üzerine yapışan ve ülkenin en büyük sorunu olduğu artık tüm dünyada kabul edilen yolsuzluk hikayeleri ve hızla Müslüman kardeşler güdümündeki bir Şeri yönetime çekilmeye çalışılan devlet yapısı.

Siyasi iktidarın; artık içinden çıktığı sandığa zerre kadar saygı duymadığı ayan beyan ortada iken bir de demokratik toplumların en önemli organlarından biri olan muhalefet partisi mensuplarına ve onun seçilmiş uzantılarına kadar bu kadar saldırgan ve acımasız bir tutum alması artık şu soruyu Türkiye’nin gündemine getiriyor;

“Demokraside ve seçimle gelen yönetimlerde artık işin sonuna mı geldik…!”

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatih Ertürk Arşivi