Zihinsel engelli kadını kaçırıp darp ve tecavüz ettiler

Zihinsel engelli kadını kaçırıp darp ve tecavüz ettiler
Gebze’de 2 gün önce kaybolan 50 yaşındaki zihinsel engelli kadının, 2 şüpheli tarafından kaçırıldığı, darp edildiği ve tecavüze uğradığı ortaya çıktı.

Gebze’de yaşayan yüzde 77 engelli Sibel K. (50), 2 gün önce evinden çıktı. Yaşlı kadının akşam olmasına rağmen eve dönmediğini fark eden yakınları, endişelenerek soluğu polise başvurdu. İki gün sonra polis ekipleri Sibel K.'nın yakınlarını arayarak, yaşlı kadının polis merkezinde olduğunun haberini verdi. 

2 gün boyunca alıkonulduğu tespit edildi

Polis merkezinde yaşlı kadının Beylikbağı Mahallesi eski muhtarı C.D. ve R.P. isimli şahıslar tarafından kaçırıldığı, 2 gün boyunca alıkonulduğu tespit edildi. Sibel K.'nın hastanede yapılan sağlık kontrollerinde ise kendisine ilaç içirildiği, darp ve tecavüz edildiği ortaya çıktı. Zanlılar, yakalanarak polis merkezine getirildi. Burada sorgulanan şüpheliler, işledikleri suçları kabul etti. Yaşlı kadının ailesi 2 şüpheliden şikayetçi oldu. Şahıslar, polis merkezindeki işlemlerinin ardından Gebze Adliyesi’ne sevk edildi.

'Bu nasıl vicdansızlıktır'

Polis merkezi tarafından telefonla arandıklarını söyleyen Sibel K.'nın yeğeni şu ifadeleri kullandı:

"Telefonda bize, 'Yakınınız emniyette, getirdiler. Suçlularda burada, sizi de karakola bekliyoruz' dediler. Ailecek karakola gittik. Orada önce halamızın sağlık durumuna baktık. Adli kontroller yapıldı. Sağlık durumu şu an iyi ama hastanelerde, bilirkişi raporlarında tecavüze uğradığı tespit edildi. Hem de tecavüz eden şahıs suçunu itiraf etti. Bu konuyla alakalı darp olayları var, hap içirmişler. 2 kişi tecavüz etmiş. Tecavüz edenin bir tanesi eski bir mahalle muhtarı. İlk şahsı zaten emniyet aldı, ikinci şahıs emniyetin araması üzerine kendisi geldi. Yeniden hastane kontrolü yapıldı. Tecavüz olduğu netleşti. Cinsel istismarda bulunan kişi de bilirkişiye suçunu itiraf etti. Cezalarını fazlasıyla çeksinler. Çünkü karşılarındaki engelli, 50 yaşında yaşlı bir insan. Çocuk aklı gibi, şu masum insana nasıl tecavüz edebilirler? Bu nasıl vicdansızlıktır? Adalet yerini bulacaktır. En ağır cezayı almalarını talep ediyoruz. Bizim canımız yandı ama başkalarının canı yanmasın"

Oğulları teslim etti

Sosyal medyada Sibel K.'nın fotoğraflarının yayılması üzerine R.P.'nin oğullarının endişeye kapılarak hem babalarını, hem de yaşlı kadını emniyete teslim ettiklerini kaydeden Kılınç, "Oğulları sosyal medyadan görünce halam olduğunu anlamışlar. Sosyal medyada da gördükleri için direkt karakola getirmişler. Karakoldan bize dönüş sağladılar biz de hemen gittik. İçimizdeki kor ateş biraz söndü açıkçası" dedi. 

 

 

Etiketler :