Yeniden açılan Kent Lokantasında Resul Emrah Şahan detayı

Yeniden açılan Kent Lokantasında Resul Emrah Şahan detayı
Şişli'de 19 Mart tarihinde gözaltına alınan Şişli Belediye başkanı Resul Emrah Şahan'ın ardından kapanan Kent Lokantası bugün yeniden açıldı. Bir hayırseverin bugünlük tüm bedelin bir hayırsever tarafından karşılandığı açıklanmıştı. o hayırseverin tutuklu Şişli belediye başkanı Resul Emrah Şahan olduğu ortaya çıktı.

23 Mart tarihinden bu yana tutuklu olan ve 'kent uzlaşısı' soruşturması gerekçesi ile tutuklanan ve yerine kayyum atanan Resul Emrah Şahan'ın gözaltına alınmasının ardından ilçedeki 3 Kent Lokantası da kapatılmıştı. Şahan yerine atanan kayyum ise konu hakkında yaptığı açıklamada tedarik ve personel sorunu olduğunu ifade etti. Günler boyunca Kent Lokantalarının kapalı olmasına tepki gösteren yurttaşlar lokanta önünde halk sofrası kurarak geçim sıkıntısındaki yurttaşlara yemek dağıtması gündem olmuştu.

Bugün itibarı ile Şişli'deki kent lokantası yeniden açıldı. Lokanta önünde gelişmeleri aktaran Halk TV muhabiri Dilan Alp, bir hayırsever tarafından bugün tüm masrafların karşılandığı ifade etti. O hayırseverin tutuklu başkan Resul Emrah Şahan olduğu ortaya çıktı.

Şahan'ın sosyal medya hesabından paylaşılan notta şu ifadeler yer aldı:

“Sevgili Şişlililer;

Kent Lokantalarımızdaki her tabak, kardeşliğimizin ve dayanışmamızın bir parçasıdır. Bugün açıldığını duyunca, başkanlık maaşımla tüm yemeklerin ücretini sizin adınıza ödemek istedim.

Kent Lokantaları bir lütuf değil, halkın hakkıdır. Bu hakka sahip çıkan herkese yürekten selam olsun. Sevgiyle.”

gn7wyl-wwaawugw.jpg

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi