Üçüncü Sanayi Devrimi'nin fikir babası Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı

Üçüncü Sanayi Devrimi'nin fikir babası Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3 Aralık'ta yapacağı vizyon toplantısının içeriği belli oldu. Kılıçdaroğlu, 2 yıl önce ilan ettiği, İkinci Yüzyıla Çağrı Manifestosu kapsamında Türkiye için yeni bir yol haritası açıklayacak.

Bu çerçevede, endüstri 4.0 dönüşümünden güncel para politikalarına, istikrarlı büyüme modellerinden kalıcı istihdam önermelerine kadar çok sayıda somut adım ve proje ilan edilecek.

Bu çerçevede, 70 kişilik akademisyenden oluşan, İkinci Yüzyıla Çağrı Grubu oluşturuldu. Grubun başına eski Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in de aralarında bulunduğu, dünya liderlerine danışmanlık yapan Jeremy Rifkin atandı. 1995'ten bu yana, Wharton School'da ders veren Rifkin, üçüncü endüstriyel devrimin de fikir babası. Rifkin aynı zamanda, CHP liderinin başdanışmanlığına getirildi.

İkinci Yüzyıla Çağrı Grubu içerisinde Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) İktisat profesörü, Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Bilkent Üniversitesi'nden Prof. Hakan Kara, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası baş ekonomisti Prof. Refet T. Gürkaynak, Arnold C. Harberger Üniversitesi'nden Prof. Ufuk Akçiğit ve CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi kurucusu Hacer Foggo yer alıyor.

3 Aralık'ta İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak toplantıda, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Rifkin, Acemoğlu, Kara, Gürkaynak, Akçiğit ve Foggo da birer konuşma yapacak.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Kılıçdaroğlu, salı günü partisinin TBMM’deki Grup Toplantısı'nda; 3 Aralık’ta dünyaya da sesleneceğini belirtmişti. Kılıçdaroğlu, “Ey dünya; insanımız, senin ucuz işgücün değildir. Ülkemiz, senin mülteci kampın değildir. Toprağımız, senin çöp depolama alanın değildir. Mahallelerimiz, senin uyuşturucu baronlarının fink attığı bataklıklar değildir. Bu karanlığa asla ve asla mahkum değiliz ve mecbur da değiliz… Unutmayın, dünyaya sesleneceğiz o vizyon toplantısında. ‘Ey dünya’ diyeceğiz, ‘seninle rekabet etmeye geliyoruz. Teknolojide, sanayide, eğitimde, insan haklarında, kadın haklarında, özgürlüklerde, demokraside, hayvan haklarında, çevrecilikte, iyi olan her şey ile rekabet etmeye geliyoruz.’ Ey dünya; sana da sesleniyorum, sen de 3 Aralık’ı bekle” demişti.

Etiketler :