Türkiye'nin İlk Müzik Kütüphanesi Açıldı

Türkiye'nin İlk Müzik Kütüphanesi Açıldı
İzmir Büyükşehir'in Müzik Kütüphanesi’nde notalar kitaplardan taşıyor. Amatör, profesyonel tüm müzisyenlere açık olan kütüphane de müzik eksenli kitaplar yer alırken; söyleşiler, performanslar, çocuklar için etkinlikler düzenleniyor.

İzmir'de müzik kütüphanesi müzisyenler için ilgi odağı olmaya devam ediyor. Müzik içerikli kitapların yer aldığı kütüphanede kitapların haricinde seminerler, söyleşiler, atölyeler İzmirli müzikseverlerin ve profesyonel, amatör müzisyenlerin beğenisini kazanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygın Sanat Merkezi (AASSM)'nde yer alan Müzik Kütüphanesi kentteki konsept kültürün simgelerinden biri olarak değer görüyor. Kütüphane içinde yer alan küçük performans sahnesi de etkinliklere ev sahibi oluyor.

21 Haziran Dünya Müzik Günü’nde İzmirlilere çağrıda bulunan Ahmed Adnan Saygın Sanat Merkezi (AASSM) Müdürü Emel Akçay Özer, “Hepimizin duygularıyla birebir ilişkili olan en genel sanat dalı müziktir. Bütün müzikseverleri Müzik Kütüphanesi’ne bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

zmir3.jpeg

KİTAP BAĞIŞI DA YAPILABİLİYOR

Çocuk ve yetişkinlere hizmet veren kütüphane aynı zamanda kitap bağışı da kabul ediyor. Türkiye'nin ilk müzik kütüphanesi olma özelliğini taşıyan kütüphanenin bir bölümü sadece çocuklara ayrıldı.

Kütüphane müdürü Emel Akçay Özer “Yurt dışından kitap getiriyoruz ancak Türkçe yayında yetersiziz. Bağış kitap da alıyoruz. Bunların içinde güzel kondisyonda olan Türkçe kitaplara ulaştık. Kütüphanemizin içeriğine uygun, kondisyonu da iyi olan kitapları bağış olarak kabul edebiliriz” dedi. Özer, kütüphanenin tüm müzikseverlere açık olduğunu sözlerine ekledi.

Hafta içi 09.00-17.30 saatleri arasında hizmet veren AASSM Müzik Kütüphanesi, etkinlik zamanlarında başvuru ile katılımcı kabul ediyor. Sosyal medyada 'aassm_official' üzerinden duyurulan etkinlikler öncesinde 'https://www.aassm.org.tr/' adresinde bulunan başvuru formunun doldurulması gerekiyor.

Kaynak:ANKA