Türkiye'nin en fazla kokainini yakalayan kişi neden kızağa çekildi?

Türkiye'nin en fazla kokainini yakalayan kişi neden kızağa çekildi?
Türkiye'de en fazla kokainin yakalandığı operasyonunun başındaki isim olan Kocaeli Bölge Müdür Vekili Mehmet Ali Arslan, makamından etkisiz bir pozisyon olan Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı'na atandı.

Sözcü gazetesinden Serpil Yılmaz'ın haberine göre 25 Ağustos 2020'de Kocaeli Deniz Gümrüğü'nde, tek seferde en yüksek miktarda kokain yakalandı. Yakalan 540 kilogram kokainin piyasa değeri toplam 216 milyon lira. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bu operasyonu, 14 Şubat 2021'de ''rekor kırdık'' diyerek açıkladı. 

Yılmaz, Kocaeli'ndeki 'tarihi' operasyonu derinleştiren Mehmet Ali Arslan'ın, bulunduğu Kocaeli Bölge Müdür Vekili görevinden alınarak, Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı'na atandığını belirtirken, ''Türkiye'de tüm zamanaların rekorunu kıran kokainin yakalanmasında öncü rol üstlenen Arslan, neden müdürlük makamından alınıp teftişe çekildi?'' dedi. 

Operasyon nasıl olmuştu?

22 Ağustos 2020'de ilk aramayı gerçekleştiren Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü görevlileri, kokainlerin olduğu altı konteynıra 'temiz' raporu verdi.  

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'nde görevli olan Ahmet Cıbır'ın ekibinin raporu hazırladığını söyleyen Yılmaz, yazısında ''Cıbır'ın görev ihmali soruşturulmuyor bile'' dedi.

Cıbır'a bağlı ekipte bulunan Nedret Erol, Enes Aksoy ve Mecit Tuncay'ın, Panama bayraklı gemiden inen içi kokain dolu altı konteynırı, 19 ve 21 Ağustos 2020'de gelen 'narkotik kaçakçılık olabilir' raporuna rağmen gözle kontrol ederek, 'temiz raporu' verdikleri ortaya çıktı.

Fakat Mehmet Ali Arslan, şüpheleri üzerine konteynırların detaylı aranmasını sağlıyor ve 540 kilogram kokain yakalanıyor. 

Yılmaz, yakalanan uyuşturucunun oldukça büyük olduğunu belirterek, ''Emniyet, delillerin karartılmaması, şüphelilerin kaçmaması için arama faaliyetlerine ilk andan bu yana katıldı mı?'' diye sordu. 

 

 

Etiketler :