Türk medyasının utanç günü: Onlarca gazetede aynı saniyede aynı manşet!

Dövizdeki yükselişi haber bile yapmayan Demirören Grubu, sahibi olduğu Hürriyet, Milliyet, Posta, Vatan, CNN Türk'ün internet sitelerinde aynı anda propaganda manşeti yayına aldı. Aynı manşet yandaş basına da sıçradı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Doğan Grubu'nun tüm medyasını satın alan Demirörenler, iktidara hizmet etmek için gazetecilik tarihine kara leke olarak geçecek manşetler atmaya devam ediyor. Ziraat Bankası'ndan aldıkları 700 milyon dolarlık krediyle Türkiye basınını kontrol eden grup, sahip olduğu tüm internet portallerinde aynı saniyede manşetten bir haber yayına verdi. Hürriyet, Milliyet, Posta, Vatan, CNN Türk'ün internet sitelerinde "Kurdaki hareketin arkasında ne var?" başlıklı imzasız ve kaynağı belirtilmeyen haberi aynı anda manşete taşıdı.

manset.jpg

Geçen cuma Erdoğan'ın Golan açıklamasından sonra Türk Lirası'nın yüzde 7 erimesine tek satır vermeyen Demirören medyası, bugün öğle saatlerinde manşete çektiği haberde, kurdaki hareketin arkasında "dış güçler var" propagandası yaptı. İsmi verilmeyen bir bankacı üzerinden, dövizdeki hareketlilik yabancı bankalara fatura edildi. Kimliği belirsiz bankacının, "Fotoğrafa bakınca şunu söyleyebilirim; bir kara pazartesi yaşatılmak istendi, ama Merkez Bankası hamlesi ile engellendi" görüşüne yer verildi.

Kaynağı belirtilmeyen haberin Demirören Medyası'nda yayınlanmasının ardından, metnin aynısı NTV, Takvim, Sabah'ın da internet sitelerinde yer aldı. 

 

 

Etiketler :