Trump, Türkiye Büyükelçiliği adayını açıkladı!

Trump, Türkiye Büyükelçiliği adayını açıkladı!
ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye Büyükelçiliği adayı olarak halihazırda ABD Dışişleri Bakanlığı’nda Yakın Doğu ilişkilerinden sorumlu müsteşar yardımcısı vekili olarak görev David Michael Satterfield’i gösterdi.

Satterfield'ın atamasının gerçekleşmesi için ABD Senatosu'nda oylama yapılması gerekiyor.

David Satterfield 2017'den beri Dışişleri Bakanlığı'ndaki görevini sürdürüyor. Libya Dışişleri Bakanlığı için özel danışmanlık yapan Satterfield, ABD'nin Mısır, Irak, Lübnan, Suriye ve Suudi Arabistan elçiliklerinde de çalıştı.

Geçmişte ABD Başkanı, Dışişleri Bakanı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nca üstün hizmet ödüllerine layık görülen Satterfield, Arapça, Fransızca ve İtalyanca biliyor.

2017 yılından beri ABD'nin resmi bir Türkiye Büyükelçisi bulunmuyor. 2017'de Türkiye Büyükelçiliği pozisyonundan ayrılan John Bass ise şu an Afganistan Büyükelçiliği görevini üstleniyor.

Donald Trump'ın yeni bir Türkiye Büyükelçisi atama hazırlığında bulunduğunun duyulması ise Türk yetkililerle iletişimin kolaylaştırılması konusunda ve Washington-Ankara arasında aylar süren tezatlıkların giderilmesi konusunda yardımcı olacağı şeklinde yorumlandı.

Ne olmuştu?

Rahip Brunson kriziyle başlayan süreçte ABD 2018 yılının Ağustos ayında Türkiye'ye alüminyum ve çelikte uyguladığı gümrük vergisini yüzde 50 artırdığını duyurmuştu. Karşılık olarak ise AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, otomobil, tütün ürünleri ve alkollü içeceklerin de dahil olduğu birçok Amerikan ürününe olan vergileri artırdığını açıklamıştı.

60 Saniyede Gün Özeti

Etiketler :