Suriye'den geliyor, göz gözü görmeyecek! Hangi illerde görülecek?

Suriye'den geliyor, göz gözü görmeyecek! Hangi illerde görülecek?
Hava sıcaklıkları bugünden itibaren yurt genelinde yeniden artacak, mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Sıcak havayla birlikte çöl tozları da Suriye üzerinden yurda giriş yapacak. Meteoroloji kaynakları bugüne dikkat çekerek il il uyardı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan kavurucu sıcaklar, yaz aylarında Türkiye'de de etkili oldu. Oldukça kurak geçen mevsim ile birlikte ortalamanın üzerinde seyreden sıcaklıklar vatandaşları bunaltırken, Eylül ayında da beklenen sağanak yağış yağmadı. Uzmanlar ise bugünden itibaren sıcaklıkların yeniden yükseleceğini söyledi.

SURİYE'DEN ÇÖL TOZU GELİYOR

Suriye üzerinden çöl tozu yurda giriş yapacak. Çöl tozunun ilk olarak Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Malatya gibi bölgeye yakın illerde etkisini göstermesi bekleniyor.

Doğu Anadolu bölgesindeki illerimize yapılan uyarıda, vatandaşların evde balkon, cam, araç temizliği gibi aktivitelerden uzak durması gerektiği kaydedildi.

meteoroloji-son-tahminini-paylasti-sicakliklar-artiyor-bugun-hava-nasil-olacak.png

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİ AŞACAK... İŞTE İL İL HAVA SICAKLIKLARI

22 Eylül Cuma günü hava bazı şehirler için sıcaklık tahmini şöyle: Adana 40, Eskişehir 39. Ankara 31, Bursa 30, Gaziantep 36, Kocaeli 30, İstanbul 29, İzmir 30, Şanlıurfa 38, Antalya 33, Aydın 36, Sivas 31, Muğla 34, Konya 31, Edirne 31 derece...

Etiketler :