Siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz için İstenen Ceza Belli Oldu!

Siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz için İstenen Ceza Belli Oldu!
Hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ve ‘suç işlemeye tahrik’ten soruşturma başlatılan siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz hakkında iddianame hazırlandı. Yavuz'un, "terör örgütü propagandası yapmak", "zincirleme şekilde alenen hakaret" ve "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından 3 yıl 4 aydan 16 yıl 1 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi

Evren Barış Yavuz hakkında, 16 yıl 1 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

HALUK ve SELÇUK BAYRAKTAR MÜŞTEKİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Lütfü Haluk Bayraktar, Selçuk Bayraktar ve Baykar Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi "müşteki" sıfatıyla yer aldı.

İddianamede, 9 Nisan'da müştekilere yönelik "Jet yakıtı satmışlar" şeklinde sosyal medya paylaşımı yapan, ayrıca 13 Şubat'ta bir internet sitesinde, "Alevilerin Neden Bir PKK'si olmalıydı?" başlıklı bir yazı yayınladığı tespit edilen Yavuz hakkında resen soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Yavuz'un Türkiye için insansız hava araçları üreten müştekilerle ilgili yanıltıcı bilgi yaydığı yönünde müştekilerin avukatları tarafından savcılığa 15 Nisan'da şikayet dilekçesi sunulduğu belirtildi.

İddianamede, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğnce düzenlenen 9 Mayıs tarihli rapora göre, Yavuz hakkında daha önceden "terör örgütü propagandası yapmak", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" gibi suçlardan soruşturmalar yürütüldüğü, ayrıca Yavuz'un Dokuz Eylül Üniversitesi'nde öğrenciyken terör örgütü PKK tarafından düzenlenen yürüyüşlere katıldığına ilişkin bilgiler elde edildiği aktarıldı.

NE OLMUŞTU?

Yavuz Twitter’dan Filistin mitinginden bir fotoğraf paylaşarak “Jet yakıtı satmışlar” diye yazmıştı.

Birçok kişinin bulunduğu fotoğrafta Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci ve SİHA üreticisi ‘Baykar’ın sahipleri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ile kardeşi Haluk Bayraktar da yer alıyordu.