Soruşturma MHP’li isimlere uzanınca, cezaevinden mektup geldi

Soruşturma MHP’li isimlere uzanınca, cezaevinden mektup geldi
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da öldürülmesiyle ilgili soru işaretleri ile dolu ilginç bir gelişme yaşandı. Azmettirici olduğu iddiasıyla cezaevinde bulunan Doğukan Çep'in ağzından yazılan mektupta ilginç ifadelere yer verildi: Şahsi meselemdir, ölsün değil yaralansın istedim.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi olduğu iddiasıyla tutuklanan Doğukan Çep'in adına sosyal medyada açılan hesapta, "Bana (Hasan Ferit Gedik cinayeti konusunda) yardım edeceğini söyleyip etmedi, beni oyaladı. Ben de sinirlendim. Canını yakmak için ayaklarından vurdurmak istedim, öldürmek gibi bir kastım kesinlikle olmadı. Şahsi husumet sebebiyle, uyarı amaçlı canı yansın istedim" denildi.

Çep'a ait olduğu iddia edilen mektubun; MHP'li Olcay Kılavuz'un soruşturmanın şüphelileri arasına girmesi ve MHP'li İzzet Ulvi Yönter'in savcıyla görüştüğü haberlerinden hemen sonra paylaşılması dikkat çekti.

sinan-ates3.jpg

Sinan Ateş cinayetinde azmettiricilikle suçlanan ve İstanbul Gülsuyu’da işlenen Hasan Ferit Gedik cinayetinde 35 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Doğukan Çep adına, X'te (eski adıyla Twitter) şüpheli bir hesap açıldı.

Eski MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un soruşturmanın şüphelileri arasına girmesinden 3 gün sonra açılan hesapta, Çep'in ağzından yazıldığı iddia edilen bir mektup paylaşılırken, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili iddialara yer verildi. Mektupta "şahsi mesele" vurgusu yapıldı ve "Olay benim olayımdır. Hiçbir kurum ve kuruluşla alakası yoktur" denildi.

sinan-ates11.jpg

Hesabın, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'in soruşturmanın yeni koordinatör ismi Ankara Başsavcı Vekili Ahmet Altun ile görüşme yaptığı iddiasının hemen ardından açılması dikkat çekti.

sinan-ates12.jpg

Doğukan Çep tarafından yazıldığı iddia edilen mektupta, cinayet değil korkutma amacı olduğu, olayın ülkü ocaklarından bağımsız gerçekleştiği iddia edildi. Sinan Ateş, FETÖ'cü olmakla suçlanırken, basın da hedef alındı.

Etiketler :