Rabia Naz’ın olayında adı geçen AKP’linin oğlu, Cumhurbaşkanlığı’nda daire başkanı oldu

Rabia Naz’ın olayında adı geçen AKP’linin oğlu, Cumhurbaşkanlığı’nda daire başkanı oldu
FETÖ şirketleri ve 11 yaşındaki Rabia Naz’ın ölümünde adı geçen AKP’li Nurettin Canikli’nin oğlu Furkan Canikli, Cumhurbaşkanlığı Analiz Daire Başkanı olarak atandı.

AKP’li Nurettin Canikli’nin oğlu Furkan Canikli’nin Cumhurbaşkanlığı Analiz Daire Başkanlığına getirildiği ortaya çıktı.

2017’de nikah şahitliğini AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı ve “İlk müftü nikahı” kıyılan Furkan Canikli, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı bünyesinde Kamu Personel Verileri Analiz Dairesi Başkanı görevine getirildi. Birgün'ün haberine göre, Furkan Canikli konuyla ilgili bir açıklama yapmak istemedi.

Nurettin Canikli, beş dönem milletvekilliği, Milli Savunma, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Başbakan Yardımcılığı yaptı.

NE OLMUŞTU?

NAZ’IN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ

11 yaşındaki Rabia Naz, Giresun Eynesil’de 12 Nisan 2018’de evinin önünde yaralı olarak bulunup kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Baba Şaban Vatan, kızına araba çarptığını ancak AKP Giresun Milletvekili Nurettin Canikli’nin devreye girmesiyle olayın üstünün kapatıldığını iddia etmişti. Rabia Naz’ın ölümünün araştırıldığı dosyaya ise 16 Temmuz 2020’de takipsizlik kararı verildi. Nurettin Canikli ise Şaban Vatan hakkında üç ayrı dosyadan suç duyurusunda bulunarak, acılı babanın 1 yıl 8 ay hapis cezası ve 8 bin 840 Türk Lirası para cezası almasına neden olmuştu.

EL KONULAN ŞİRKETLER…

Öte yandan Nurettin Canikli ile yakınlarının, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ) iltisaklı olduğu gerekçesiyle el konulan şirketlerin içini boşalttığı öne sürülmüştü. Canikli, yolsuzluk iddialarını gündeme getiren önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 750 bin TL manevi tazminat davası açmıştı.

Kaynak:Birgün