Kurye Cinayetinde Flaş Karar

Kurye Cinayetinde Flaş Karar
Ankara'da motokurye Samet Özgül'ün öldüğü cinayete ilişkin davada karar açıklandı.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi, üniversite öğrencisi motokurye Samet Özgül cinayeti davasında kararını açıkladı. Sanıklardan Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz beraat ederken, Halil İbrahim Demirci'ye 25 yıl hapis cezası verildi. Duruşma sonrasında Bülent Açıkgöz savcıya teşekkür ederken, Halil İbrahim Demirci, acılı aileye "Haklarını helal etsinler" diyerek pişmanlığını dile getirdi.

Duruşmaya, tutuklu yargılanan sanıklar Halil İbrahim Demirci ve Bülent Açıkgöz, tutuksuz sanık Mustafa Demirci, Samet Özgül'ün ailesi, avukatları ve CHP Ankara Milletvekilleri Deniz Demir ile Okan Konuralp katıldı.

Ankara'da katledilmişti... Samet Özgül cinayetinde yeni gelişme: Dava yeniden görülecek - Son Dakika Türkiye Haberleri | Cumhuriyet

"AMACIM KAVGAYI AYIRMAKTI"

Sanık Bülent Açıkgöz, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini ve çok üzgün olduğunu ifade etti. Mustafa Demirci ise olaydan dolayı pişman olduğunu belirtti ve "Keşke bu olay olmasaydı" dedi. Halil İbrahim Demirci de pişman olduğunu, olay sırasında çok alkollü olduğunu ve amacının kavgayı ayırmak olduğunu söyledi.

Samet Özgül'ün yakınları ve aile avukatı İbrahim Kapusuz, sanıkların en ağır cezayı almasını talep etti. Avukat Kapusuz, bilirkişi raporuna katılmadıklarını ve bilirkişinin duruşmada dinlenmesini istedi. Sanık avukatları da bilirkişi heyetinin duruşmaya getirilmesini talep etti. Ancak savcı, bilirkişi heyetinin dosyaya katkı sağlamayacağını belirterek bu talebin reddini istedi. Mahkeme, aile avukatı ve sanık avukatlarının bilirkişi talebini oy birliği ile reddetti.

25 YIL HAPİS CEZASI

Savcı, mütalaasında Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz'ün beraatini, Halil İbrahim Demirci'nin ise "kasten adam öldürme" suçundan cezalandırılmasını ve tutukluluğunun devamını talep etti. Mahkeme, savcının talebi doğrultusunda karar vererek Halil İbrahim Demirci'yi 25 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Kaynak:ANKA