Merhum Kemal Türkler'in kızından DİSK'e sert tepki

Merhum Kemal Türkler'in kızından DİSK'e sert tepki
Katledilen İşçi Lideri Kemal Türkler'in kızı Nilgün Türker, DİSK'in babasının katilleri ile oturduğunu söyleyip hazırladıkları anma törenine katılmadığını açıkladı.

Eski DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler, katletilişinin yıldönümünde anıldı. DİSK'in anma törenine Türkler'in kızı Nilgün Türkler katılmadı.

Nilgün Türkler, çok sert sözlerle DİSK'e yüklendi. Sendika.org'un haberine göre; Türkler, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun İYİ Parti Lideri Meral Akşener ile görüşmesine atıf yaptı.

Türkler, babasının mezarı başında çektiği videoda şunları söyledi:


"Değerli dostlarım ve işçi kardeşlerim ben bu yıl DİSK'in törenine katılmama kararı aldım. DİSK'in içindeki uyguladığı rejim ve dış politikalarını beğenmiyorum tasvip etmiyorum asla DİSK'in kuruluş ilkelerine uymayan davranışlar sergiliyor.

"BABAMIN KATİLLERİ İLE..."

Babamın katillerini onaylayanlarla birlikte oturdukları aynı masalarda verdikleri televizyon görüntüler büyük eleştiri ile karşılandı. Buna rağmen eleştirileri dikkate almadılar. Bundan sonra onlara omuz vermeyeceğim.

O yüzden bugün bugün sadece yakın dostlarım ve eşimle birlikte buraya geldim. Yakın iki üç dostumda babamın birlikte çalıştığı arkadaşlarıdır. İşçi arkadaşlarıma saygı sevgiyle selam gönderiyorum.

"BAĞLI BULUNDUĞUNUZ ÖRGÜTLERİ DENETLEYİN"

Bağlı bulundukları örgütlere daima denetlenmelerini öneriyorum. Her zamanki gibi örgütlerinin dolayısıyla gelecekte de yaşamlarına, çocuklarının yaşamlarına sahip çıkacaklardır. Sendikacılık gerçekliği olarak bugün 22 Temmuz 2024 babamın mezarında yalnız olmayı seçtik ve şu anda kendimi daha güçlü hissediyorum. Teşekkür ederim"