Melih Gökçek parti mi kuruyor?

Melih Gökçek parti mi kuruyor?
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in AKP’den istifa etmeye hazırlandığı öne sürüldü.30 Mart seçimleri öncesi Bülent Arınç tarafından, ’Paralel yapıyla işbirliği içinde yolsuzluk yapmakla’ suçlanan...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in AKP’den istifa etmeye hazırlandığı öne sürüldü.

30 Mart seçimleri öncesi Bülent Arınç tarafından, ’Paralel yapıyla işbirliği içinde yolsuzluk yapmakla’ suçlanan Gökçek’in, Arınç’ın bu açıklamalarından büyük rahatsızlık duyduğu biliniyordu.

Arınç’ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Hükümet Sözcüsü sıfatıyla yaptığı açıklamalara, parti yönetiminden herhangi bir cevap gelmemesi, hatta Davutoğlu’nun Arınç’tan yana tavır sergilemesi üzerine Gökçek’in huzursuzluğunun arttığı konuşuluyordu.

Bülent Arınç’ın Gökçek aleyhine konuşmaya 7 Haziran’dan sonra da devam etmesi ve kendisine susması yönünde uyarıda bulunulmaması Melih Gökçek açısından bardağı taşıran damlalar oldu. 

Ankara Büyükşehir Beldiye Başkanı Gökçek’in partisinden ayrılıp, yeni bir siyasi oluşumun fitilini ateşleme kararı aldığı öne sürüldü.

O PARTİ’NİN ADI NE?

Gökçek 2002 yılında da Demokrat Parti’ye katılmış ve bir siyasi hareket başlatmak istemişti. Ancak AKP’nin bir rüzgar yakalayarak iktidara gelmesinin ardından 2003 yılında iktidar partisine katılmıştı.

Güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre, Melih Gökçek geçtiğimiz günlerde siyasette artık ismi fazlaca duyulmayan Anavatan Partisi yetikilileriyle bir görüşme yaptı. 

Parti yetkililerine Anavatan’ın isim hakkı için 2.5 milyon dolar önerdiği ileri sürülen Gökçek’in teklifini ”şimdilik” kabul ettiremediği öğrenildi.

Başkan Melih Gökçek’in Anavatan’ın isim hakkını alma konusunda ısrarcı olduğu gerekirse fiyat teklifini yükseltebileceği belirtiliyor.