Lüks Otomobillerine El Konulan Baronlar Yeniden Tutuklandı

Lüks Otomobillerine El Konulan Baronlar Yeniden Tutuklandı
Gazeteci Timur Soykan'ın Halk TV'de gündeme getirdiği Baronlar Davası'ndaki tahliyeler nedeniyle Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) inceleme başlatacağı öğrenildi. Tahliye edilen 7 kişi yeniden tutuklandı.

Güney Amerika-Avrupa arasında uyuşturucu trafiği sağladığı iddia edilen Hollandalı çete üyeleri 28 Haziran 2023'te yakalandı.

Türkiye'de kara para akladığını söylenen şahıslarına arkasında da Abdullah Alp Üstün olduğu iddia edildi.

O OTOMOBİLLER POLİSLERE TAHSİS EDİLDİ

Çetenin Türkiye ayağının kara para aklamak için kullandığı iddia edilen lüks otomobillerine el konuldu. O otomobiller polislere tahsis edildi, uzun süre de Taksim gibi İstanbul'un en işlek meydanlarında araçlar sergilendi.

TAHLİYE EDİLDİLER AMA ARAÇLAR POLİSTEYDİ

Gazeteci Timur Soykan, Halk TV ekranlarında uyuşturucu ticareti ve kara para aklama nedeniyle tutuklanan şahısların tahliye edildiğini açıkladı.

Soykan, Halk TV'de Şule Aydın'ın programında şahısların araçlarının polisler tarafından hala kullanılmasına dikkat çekti.

SKANDALIN ORTAYA ÇIKMASI İLE TUTUKLANDILAR

Tüm Türkiye'yi ayağa kaldıran skandalın ardından tahliye edilen 15 sanıktan yedisinin beş gün sonra tutuklandığı öğrenildi.

Sabah gazetesinden Halit Turan'ın haberine göre; kalan sekiz sanığında da adli kontrol ve yurt dışı çıkışına itirazı reddedildi.

HSK SORUŞTURMA BAŞLATACAKMIŞ

Hakimler ve Savcılar Kurullu'nun (HSK) deliller ve MASAK raporuna rağmen başta 15 kişiye tahliye karar vermesi nedeniyle soruşturma hazırlığında olduğu söylendi.

Yeniden tutuklanan isimler de şöyle:

Abdullah Alp Üstün oğlu Efe Alp Üstün, Aziz Demir, Bahadır Mert Oğur, Eric Schroeder, Selçuk Aydın ve Wilhelmus Adrianus Leijdekkers