Liseli Kızların Sokak Ortasında Yaptıkları Şoke Etti!

Liseli Kızların Sokak Ortasında Yaptıkları Şoke Etti!
İstanbul Bayrapmaşa’daki bir parkta, yaralı kargaya yapılan eziyet ilginç bir davaya dönüştü. Lal Su Gökdem (21), liseli iki çocuğun kargaya eziyet ettiklerini görünce müdahale etti. Bu kez, yaralı kargayı kurtarmaya çalışan Gökdam darp edildi. Yere yatırılan genç kız tekmelendi. Gökdam’ın şikâyeti üzerine iki çocuğa ‘kasten yaralama’ ve ‘hakaret’ davası açıldı.

Halktv.com.tr/ÖZEL

İstanbul Çocuk Mahkemesi’nde görülen davaya göre, olay 14 Haziran 2022 akşamı Bayrampaşa’daki Sancak Parkı’nda yaşandı. Lal Su Gökdam, arkadaşı M. N. parkta oturduğu sırada bir hareketlilik olduğunu fark etti. Halk Akademi'den Çiğdem Tosun’un haberine göre, Gökdam ve arkadaşı, bir grubun yaralı bir kargaya işkence ederek yere attığını gördü. Durumu fark eden iki kadın gençlere tepki gösterdi.

YERE DÜŞÜRÜP TEKMELEDİLER


Lal Su Gökdam grubun içinde bulunan A. Y.’yi (17) kuşa işkence etmemesi için uyardı. Ancak bu uyarısı ile kâbus gibi anlar yaşadı. A. Y. kendilerini uyaran Lal Su Gökdam’a küfürler savurmaya başladı. A. Y.’nin arkadaşı A. B. (18), ise Gökdam’ın saçlarından tutarak yere yatırdı. Bu sırada A. Y. ise Gökdam’ı yerde tekmeledi. Yaralı bir kuşu kurtarmaya çalışan Gökdam, dakikalarca darp edildi hakarete maruz kaldı.

İKİ ÇOCUĞA DAVA AÇILDI


İki grubun ayrılmasından sonra da iki çocuğun öfkesi dinmedi. A. Y., Gökdam’a küfür ve tehditle tepki göstermeye devam etti. Darp edilen kadın, gençler hakkında şikâyetçi oldu. Adli Tıp Kurumu’ndan aldığı rapor da Gökdam’ın iddiasını doğruladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, gençlerin 'Kasten yaralama ve hakaret' suçunu işledikleri belirtilip, cezalandırılmaları talep edildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER


Olay günü Lal Su Gökdam ile birlikte bulunan M. N., arkadaşının yerlerde sürüklenip darp edildiğini doğruladı. 9 Kasım 2023 tarihinde görülen ilk duruşmada A. B. ve A. Y.’nin elini ısıran kargayı refleks olarak fırlattığı ve tarafların birbirine karşılıklı saldırdıkları savunmasını yaptı. A. Y. savunmasında kuşu sevdiklerini, karşı tarafın tehditleri ile tartışmanın karşılıklı darba dönüştüğünü söyledi. Her ikisi de üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi.