LGS'yi erteleyecek ihtimal belli oldu. Gözler pazar gününe çevrildi

LGS'yi erteleyecek ihtimal belli oldu. Gözler pazar gününe çevrildi
31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler milyonlarca öğrenciyi ve veliyi yakından ilgilendirecek bir durumu gündeme getirdi. Yerel seçimin ertelenmesine neden olacak herhangi bir durumda tekrarlanacak olan seçim için 2 Haziran tarihinin belirlenmesi kafalarda soru işaretine neden oldu.

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimler öncesi milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren bir durum gündeme geldi. Seçimlerin tekrarlandığı okullarda öğrencilerin sınava girmesi tartışmaları beraberinde getirdi. Öğrencilerin gireceği o sınav ertelenebilir! Veliler seçim sonrası Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek olan açıklamayı bekliyor.

SEÇİMLERE İTİRAZ OLMASI DURUMUNDA

Milli Eğitim Bakanlığının takvimine göre 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav da 2 Haziran 2024 pazar günü yapılacak. Tekrarlanacak yerlerdeki okullarda hem sandıkların tekrardan kurulması ve hem de sınava hazırlanması velilerin tepkilerini çekti.

Türkiye Gazetesi'nden Mahmut Özay'ın haberine göre; Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Pazar günü yapılacak seçimlerin bazı yerlerde iptal edilmesi durumunda, yenileme seçimlerini 2 Haziran Pazar günü yapacak. Bu durum bazı okullarda oy verme işlemleri tekrarlanacağı anlamına geliyor.