Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na millet seçsin çağrısı

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na millet seçsin çağrısı
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hükümete yüklendi, Davutoğlu'na "milletvekillerini millet seçsin" dedi.Partisinin grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'de yaşanan sel felaketine...

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hükümete yüklendi, Davutoğlu'na "milletvekillerini millet seçsin" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'de yaşanan sel felaketine değindi. Hükümetten beklenen desteğin alınamadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, "Ama belediye çalışıyor, Tüm Edirnelilere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

ANAYASA NEDİR

Devlet yönetiminde Anayasa'dan kaynaklanan bazı sorunlar olduğuna da değinen Kılıçdaroğlu, "Bizim anayasadan kaynaklanan sorunlarımız var mı. Var. Çözülmeli mi, elbette. Anayasa halkın oyları ile belirlendiği için herkes yasalara uygun görevini yapmak durumundadır. Anayasa bütün ülkelerde temel belgedir. Herkes ona uymak zorundadır. Anayasa bir kişinin egemenliğine asla izin vermemiştir. Güçler ayrılığı vardır

SEN DE DUY ABİN DE DUYSUN

Gelelim Türkiye’nin gerçeğine. Uygulama nedir? Yasama organıyla başlayalım. Az önce Davutoğlu diyor ki: 'CHP’nin Türkiye’nin gündemine ilişkin hiçbir sözü yoktur' diyor. Hayatımda bu kadar yalan söyleyen bir adam görmedim. Açık net söylüyorum sen de duy abin de duysun. Gel, gel seninle beraber Türkiye’nin temel gündemi ile beraber bir öneri yapıyorum sana. Gel milletvekillerini millet seçsin, liderler seçmesin. Gelir mi. Abisi izin vermez.

Türkiye’nin gündemi bu mudur? Evet budur. Milletvekilini kim seçmeli milletin kendisi seçmeli. Neden izin vermiyorsun. Demokrasiyi istiyorsan, millete inancın varsa, onun kararına saygın varsa gelirsin siyasi partiler yasanını adam gibi değiştirip demokrasiyi getiriz. Abisi izin vermez"

YARGI SINIFTA KALDI

Türkiye'de yargının sınıfta kaldığını da söyleyen Kılıçdaroğlu, "Yaptıkları düzenlemeden kendileri şikayet ediyor. hangi gerekçe ile bunu yapıyosun? Yasama organı yürütmenin vesayeti altındadır. AKP grubu milletin değil, bir kişinin sözünden çıkmıyor. Bu nedenle ciddi bir sorunumuz var. Bir ülkede yargı zarar görürse yabancı sermaye gelmez" dedi

"BENİM BAŞBAKANLIĞIMDA"

İstanbul'da 4 televizyon Mısır'a yayın yapıyor, hukuk yok çünkü. Benim başbakanlığımda Ortadoğu'ya huzur ve güven gelecek. Kimsenin burnu kanamayacak. Türkiye bölgenin en saygın ülkesi olacak. Tüm dünyaya barış getireceğiz.

SANAL DÜŞMAN YARATIYORLAR

Bu ülkede demokrasiyi yeniden getirmenin CHP'nin boynunun borcu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Nerede bir olay olsa bir sanal düşman yaratıp onun üzerinden gidiyorlar. 17 - 25 Aralık'ta bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğunu gördük. Sonra paralelcilerle CHP nasıl işbirliği yapıyor diyorlar. Bu hakimleri, askerleri tayin eden CHPmiydi? Biz yanlış yapıyorsunuz dedik. Bakanını Amerika'ya gönderiyordu 'Bir emriniz var mı' diye. Yolsuzlukları ortaya çıktı. Devleti teslim edeceksin 12 yıl boyunca, sonra 'Bizi kandırdılar' diyor. Hani sen dünya lideriydin, çocuk musun?" diye sordu.

Hangi inançtan olursa olsun bütün vatandaşları kucaklayacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede kardeş kavgasının olmaması lazım. Bu ülkede medyanın halkın gözü kulağı olması lazım. Bu ülkede yargının tarafsız olması lazım. Bunu daCHP yapacak"

BAKANLAR KURULU KARARI SAHTE

Birleşik Metal-İŞ'in yasal çerçevede yaptığı grev girişiminin iptal edildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Milli güvenlik nedeniyle yasakladılar. Çıkardıkları Bakanlar Kurulu da sahte. Çünkü altında imzası olan bakanlar o tarihte yurtdışında. Ne demek, önceden bunların elinden kararname tasdikleri alınıyor. Ben şimdi Davutoğlu'na soruyorum sen bunu nasıl yaptın? Abinden mi talimat aldın. Vallahi abisinden talimat almıştır"

Kıdem tazminatı konusunda CHP'nin işçilerin haklarını sonuna kadar savunacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, İç Güvenlik Yasa tasarısıyla 12 Eylül darbe yasasının tahkim edileceğini iddia etti. "Tabanca olunca 1 yılla yargılanıyorsun, sapan olursa 2 yılla yargılanıyorsun, poşu olursa 4 yılla yargılanıyorsun. Adalete bak" diyen Kılıçdaroğlu, vatandaşları CHP'ye oy vermeye çağırdı.

EYLEMLERDE EN ÖNDE BEN OLACAĞIM

İç Güvenlik Yasa tasarısının Gezi Parkı olaylarındaki gençlere yönelik getirildiğini, bu gençlerin taktıkları poşuların biber gazına karşı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Söz veriyorum, ne getirirse getirsinler o gençlerle en önde ben olacağım" dedi.

BAŞKANLIK MODELİ

Vatandaşın dikkatini başka yerlere çekmek için Başkanlık Modeli üzerinde büyük tartışmalar olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Yürütme başkana bağlı olacak, yürütme işleri de oraya bağlanacak. Ben onun neleri yürüttüğünü gayet iyi biliyorum. Bunların bir genel başkan yardımcısı var, Süleyman Soylu, ne kadar soylu bilemezsiniz. Ak Parti'ye geçtikten sonra başkanlık sistemi en önemli sistemlerden biridir, Atma Süleyman bu kadar. Cumhuriyet Halk Partisi olduğu müddetçe başkanlık sistemi diye birşey olamaz. Herkes bunu unutsun. Bizim derdimiz emekli hakettiği ücreti alsın, üreten Türkiye olsun, işsizlik olmasın. Biz makam mevki peşinde değiliz. Siyaset bana ne verecek değil, ben topluma ne vereceğim. Siyaset budur işte"

8 MİLYAR DOLAR

Ekonomi kötüye gittiği için Merkez Bankası'nın yeni düşman olarak seçildiğini ve faizi indirme konusunda sıkıştırıldığını anlatan Kılıçdaroğlu, "Kanunu çıkarın faizi indirin bakın ne olacak. Bunu söyleyen kişi. Bakın son 10 günde bu topluma çıkan fatura, son 10 günde dolar tırmanışa geçti. Bunların oturdukları yerde artan borçları 8 milyar dolar. Bunu bizler ödeyeceğiz" diye konuştu.

Son 7 yılda çiftçiye yüzde 1'in altında ödeme yapıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, çiftçinin 44 milyar lira zararlı olduğunu söyledi. Devletin mazottan 9 milyar vergi toplayın 500 milyon lira destek verdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Mercimek nohut, fasülyeye destek vereceğiz diyorlar. Hepsinde üretim düştü. Herkesin kazandığı bir Türkiye umudu CHP'dedi.

Etiketler :