Kılıçdaroğlu’dan çok konuşulacak öz eleştiri

Kılıçdaroğlu’dan çok konuşulacak öz eleştiri
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avcılar’da  düzenlenen “İşadamları İstişare Toplantısı”nda konuştu.Çok sayıda siyasetçi ve iş adamının katıldığı toplantı sırasında, Kılıçdaroğlu,...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avcılar’da  düzenlenen “İşadamları İstişare Toplantısı”nda konuştu.

Çok sayıda siyasetçi ve iş adamının katıldığı toplantı sırasında, Kılıçdaroğlu, eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ile yan yana oturarak bir süre sohbet etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Sakın ola ki umutsuzluğa kapılmayın. Bu ülke eğer en zor dönemlerinde büyük başarılara imza atmışsa, karanlıkları aydınlatmışsa bugün çok daha fazla güçlüyüz. Çok daha fazla birikimimiz var. Peki biz nasıl bir süreç başlatmalıyız ki yeniden umudu yeşertelim ve heyecanlandıralım. Bizim yeni bir anlayış yeni bir felsefeyle yola çıkmamız gerek. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak geçmişte belki iş dünyasıyla mesafeliydik. İş dünyası da bize biraz kaygıyla biraz mesafeli bakardı. Ya bu CHP’liler acaba ne yaparlar? Ekonomiyi yönetirler mi, yönetemezler mi? Bunlar gelirse bir şey olur mu diye bize kaygıyla bakarlardı. Şunu açık ve net söyleyeyim. Artık ekonominin dinamosu özel sektördür. Eğer işbirliği yapabilirsek, gönül birliği yapabilirsek, geçmişi bir tarafa bırakıp geleceğimizi ve çocuklarımızı düşünüyorsak emin olun bu ülkede her şeyi yapabiliriz. Bütün sorunlarımızı çözebiliriz” dedi.

“GEÇMİŞTE İNANÇLAR VE YAŞAM TARZI KONUSUNDA HATALAR YAPTIK"

Kemal Kılıçdaroğlu, “Herkesin inancı kendisine ait. Onun güvencesi laikliktir. Herkesin inancı kendisine aittir. Orası dokunulmaz alandır. Kimse oraya girmeyecek. Yaşam tarzı, isteyen istediği gibi yaşar. Geçmişte bunlar üzerinde hatalar yaptık. O hatalardan da arınıyoruz, arınacağız hep beraber"

IS DUNYASININ TEMSILCILERYLE YEMEKTE BULUSMA