Kar, hava trafiğini olumsuz etkiliyor

Kar, hava trafiğini olumsuz etkiliyor
Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı uçak seferleri iptal edildi. Kar nedeniyle uçakları rötar yapan veya iptal edilen bazı yolcular ise havalimanında uyumayı tercih etti.Türkiye genelinde...
Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı uçak seferleri iptal edildi. Kar nedeniyle uçakları rötar yapan veya iptal edilen bazı yolcular ise havalimanında uyumayı tercih etti.

Türkiye genelinde etkisini gösteren soğuk hava ve kar yağışı, hava ulaşımını da olumsuz şekilde etkilemeye devam ediyor. Atatürk Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı’nda, çoğunluğu yurt içi olmak üzere 50 sefer karşılıklı olarak iptal edildi. Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle uçuşların aksamaması ve yolcuların mağdur olmaması için, DHMİ ekipleri gece gündüz çalışıyor. Ayrıca kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle pistlerde ve apronda oluşabilecek buzlanmaya karşı DHMİ ve yer hizmeti şirketlerinin ekipleri yoğun çaba harcıyor. Uçaklar da kalkış öncesi buzlanmaya karşı özel bir sıvıyla yıkanıyor.

THY'NİN 50 UÇUŞU İPTAL

Türk Hava Yolları (THY), yurt genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle iç ve dış hatlarda bugün 50 seferini karşılıklı olarak iptal ederken, uçuşların büyük bölümü sorunsuz yapılıyor. Resmi internet sitesinden iptal edilen seferleri duyuran THY, yolculara havalimanlarına gelmeden önce uçuşlarıyla ilgili güncel bilgileri THY’nin internet sitesi ve ‘444 0 849’ numaralı çağrı merkezinden öğrenmelerini istedi.

UÇAKLARI GECİKEN YOLCULAR UYUMAYI TERCİH EDİYOR

Uçakları rötar yapan yolcular Atatürk Havalimanı’nda uyuyarak beklerken, ilginç görüntüler oluştu.

Etiketler :