Kadının Evine Zorla Girdi: Delil Yetersizliğinden Beraat Aldı

Adana'da F. U. adlı kadın, aynı apartmanda oturan Gökhan Kızılyer'in tacizine, fiziksel şiddetine ve cinsel saldırı girişimlerine maruz bırakıldığını bildirerek şikayetçi oldu. Mahkeme delil yetersizliği nedeniyle Kızılyer'e sadece görüntülerden yola çıkarak 'Cebir kullanarak konut dokunulmazlığını ihlal etme' ve 'Kadına karşı basit yaralama' suçlarından hafif cezalar verdi.

Adana’da F. U. isimli kadın, aynı apartmanda oturan Gökhan Kızılyer’in tacizine, fiziksel şiddetine ve cinsel saldırı girişimlerine maruz kaldı. F. U., yaşadığı kötü deneyimleri mahkemede detaylıca anlattı.

İstanbul’da genel koordinatör olarak çalışan F. U., babasının rahatsızlanması üzerine Adana’daki apartman dairesine yerleşmişti. Burada köpeklerini gezdirdiği sırada Gökhan Kızılyer ile tanıştı. İddiaya göre, Kızılyer kısa süre sonra F. U.’yu taciz etmeye başladı. F. U. korktuğu için bu tacizlere uzun süre sessiz kaldı. Gökhan Kızılyer, bir gün F. U.’nun evine zorla girerek onu günlerce alıkoydu ve ciddi şekilde yaraladı. F. U.’nun kolunu ve bacağını kıran Kızılyer, kadını korkutmayı başardı ve bu yüzden F. U. şikayetçi olamadı. Ancak, Kızılyer’in şiddeti ve tacizi devam etti.

Kızılyer, apartmanın asansöründe F. U.’ya cinsel saldırıda bulunmaya çalıştı. F. U. kendisini korumak için tokat atarak karşılık verdi, ancak Kızılyer asansöre binerek saldırısını sürdürdü. Bu anlar apartmanın güvenlik kamerasına yansıdı ve F. U., gece boyunca yaşadığı şiddet nedeniyle polise giderek şikayetçi oldu.

69790-6.jpg

Kızılyer de kendisine tokat attığı için F. U. hakkında şikayette bulundu. F. U., kendisinden uzak durması ve rahatsızlık vermemesi şartıyla Gökhan Kızılyer ile uzlaştı.

İddiaya göre son olarak 22 Mayıs 2022’de Gökhan Kızılyer, F. U.’nun evine yine zorla girdi. F. U.’ya şiddet uygulayarak cinsel saldırıya kalkıştı. F. U., bu dehşet anlarını kaydetmek için evine güvenlik kamerası yerleştirmişti. Sabah saatlerinde evden ayrılan Kızılyer’in şiddet ve saldırı görüntüleri, F. U. tarafından polise teslim edildi.

69790-4-001.jpg

69790-3-002.jpg

69790-2.jpg

69790-1.jpg

DELİL YETERSİZLİĞİNDEN BERAAT ETTİ

Soruşturma sonunda Gökhan Kızılyer hakkında, Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘Nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme', 'Basit cinsel saldırı', 'Konutta yağma', 'Konut dokunulmazlığını ihlal etme', 'Haberleşmenin engellenmesi', 'Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Mala zarar verme’ suçlarından açılan dava karara bağlandı.

Yaklaşık 8 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Gökhan Kızılyer, savunmalarında suçlamaları kabul etmedi.

Gökhan Kızılyer, F. U. ile 2021 yılından beri arkadaş olduklarını iddia ederek, birlikte seyahat ettiklerini ve birbirlerine destek olduklarını söyledi. Kızılyer, F. U.'nun psikolojik sorunları olduğunu ve bu yüzden kendisine yardım ettiğini öne sürdü. Ayrıca, F. U. ile evlilik düşündüğünü belirten Kızılyer, olay günü F. U.'nun intihar edeceğini düşündüğü için eve girdiğini savundu.

69790-001.jpg

‘ÖLDÜRMEK İSTEDİ’

F. U. ise mahkemede, sanık Kızılyer ile gönül ilişkisi olmadığını ve kendisinin iş bağlantısı nedeniyle sanıkla iletişimde olduğunu belirtti. Olay günü Kızılyer'in evine zorla girdiğini ve onu öldürmeye çalıştığını iddia etti. F. U., sanığın eve girdiğinde ağzını battaniyeyle kapatarak onu yere yığdığını söyledi. Bu anların evin içinde kurulu kamera tarafından kaydedildiğini ifade eden F. U., komşusunun yardımıyla kurtulduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti, Gökhan Kızılyer’i 'Cebir kullanarak ve gece vakti konut dokunulmazlığını ihlal etme' suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırarak bu cezayı erteledi. Ayrıca, 'Kadına karşı basit yaralama' suçundan 3 bin lira adli para cezası verdi. Diğer suçlardan ise delil yetersizliği nedeniyle beraat etti.

Kaynak:DHA