Metrobüs kazasında ön rapor ortaya çıktı! Ölen kişinin kimliği belirlendi

İstanbul Sefaköy'de metrobüsler çarpıştı. Çarpışma sebebiyle bir kişi yaşamını yitirdi. 50 kişinin yaralandığı kazayla ilgili İmamoğlu açıklamalarda bulundu. Kazanın ön raporu da ortaya çıktı.

İstanbul Küçükçekmece'de iki metrobüs çarpıştı, 1 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı.

Kazayla ilgili 2 şoför ve 1 denetim amiri gözaltına alındı.

istanbul-kucukcekmecede-metrobus-kaza-364078-100740.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece'de iki metrobüsün çarpıştığı kazaya ilişkin, "Görüntüler geldi bir sürücü hatasına benziyor. Konumlarına bakıyor arkadaşlarımız hızlıca tetkik edeceğiz" dedi.

istanbul-kucukcekmecede-metrobus-kaza-364109-100740.jpg

KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Metrobüs kazasında hayatını kaybeden kişinin kimliği belirlendi. Kazada yaşamını yitiren kişinin 22 yaşındaki Ferhat Uçar olduğu tespit edildi.

istanbul-kucukcekmecede-metrobus-kaza-364083-100740.jpg

ÖN RAPOR ORTAYA ÇIKTI

Metrobüs kazasına dair ön rapor ortaya çıktı. Raporda metrobüs sürücüsünün beyaz yol çalışması nedeniyle dönüş yapması gereken işareti görmediği, ani dönüş yapmak istemesi üzerine kazanın gerçekleştiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Beylikdüzü istikametinde ilerleyen metrobüs, Sefaköy mevkisinde kontrolden çıkarak karşı yönden gelen metrobüse yandan çarptı. Metrobüs daha sonra savrularak bariyerlere vurdu.

metrobus-kaza.jpg

İlk bilgilere göre kazada 45 kişi yaralandı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi kazada son durumu aktarırken, 'Meterobüs kazasında 1 kişi hayatını kaybetti' ifadelerini kullandı.

istanbul-metrobus.jpg

Yaralılar sağlık ekiplerince ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Kazaya karışan metrobüslerin camlarının kırıldığı, ön ve iç kısımlarında hasar oluştuğu görüldü.

Trafiğin yoğun olduğu saatte meydana gelen kaza nedeniyle trafik de durma noktasına geldi.

metrobus3.jpg

Ekiplerin kaza yerindeki çalışması sürüyor.

Kaza nedeniyle metrobüs seferleri çift yönlü olarak durduruldu.

BEYAZ ARAÇ NEDEN ORADAYDI?

İSTANBUL Valisi Davut Gül, Küçükçekmece'deki metrobüs kazasında yaralananları Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Vali Gül, 'Sizlerin de gördüğü gibi 2 metrobüs ve görüntülerde 1 beyaz araç var. Beyaz araçtan dolayı birbirlerine çarpıyorlar. Beyaz araç neden orada, metrobüs hızını neden düşürmedi ve benzeri konular ileriki safhalarda belli olacak' şeklinde konuştu.

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da kazaya ilişkin açıklama yaptı. İmamoğlu "Küçükçekmece'deki metrobüs kazasında 1 hemşehrimizin yaşamını yitirmesinden büyük üzüntü duydum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı; yaralı vatandaşlarımıza acil şifa diliyorum. Kazayla ilgili başlattığımız kapsamlı soruşturma devam ediyor" dedi.

Kaynak:DHA