Hürriyet'in deneyimli muhabiri kansere yenik düştü

Hürriyet'in deneyimli muhabiri kansere yenik düştü
Hürriyet’in deneyimli muhabiri Gülden Aydın yakalandığı pankreas kanserine yenik düştü.

Aydın 1,5 yıldır pankreas kanseri nedeniyle Koç Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

Acı haberi sosyal medyadan duyuran Hürriyet gazetesi muhabiri İsmail Saymaz, "Gülden, ömrünün sonuna dek muhabir heyecanıyla yaşadı. Çocuk yaşta evlendirilen kızlar için verdiği mücadele her takdirin üstündedir. Örnek bir gazeteci, iyi bir anneydi. Mekanı cennet olsun" dedi. Kaynak: Hürriyet'in deneyimli muhabiri kansere yenik düştü " dedi. 

Cenaze töreni 20 Mart'ta

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Cağaloğlu'ndaki binasında 20 Mart 2019 Çarşamba günü saat 11.00'de yapılacak törenin ardından Gülden Aydın'ın cenazesi Ihlamur'daki Beşiktaş Cemevi'ne götürülecek.

1958'de Sivas Divriği'de doğan Gülden Aydın, meslek hayatına Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak başladı. Kısa bir süre sonra ayrılarak gazeteciliğe 2000'e Doğru dergisinde başladı. Daha sonra Aktüel dergisinde, 1994 yılından itibaren ise Hürriyet Gazetesi'nde görev yapmaya başlayan Aydın, 2002-2004 yılları arasında Akşam gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğü yaptıktan sonra döndüğü Hürriyet’te muhabir olarak çalışmaya devam etti.

Gülden Aydın Hürriyet gazetesi 2017 yılı Haber Ödüllerinde “Olmaz olsun böyle gelenek” başlıklı haberi En İyi Haber ödülü almıştı. Gülden Aydın İzmir’in Kiraz ilçesine bağlı iki köyde 12-15 yaşındaki kız çocuklarının ailelerine 20-40 bin TL sus payı ödenerek kaçırılıp evlendirilmesini haberleştirmişti.

Ödül sonrası Ayşe Arman’a verdiği röportajda gazeteciliğe yaklaşımını ve habere nasıl ulaştığını anlatmıştı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi ve Sürekli Basın Kartı sahibi olan Aydın çok sayıda ödülün de sahibiydi.

1-ciwief1-qhgbwyv-z4lhva2x.png