Gemi söküm tesisinde zehirlenme! 1 işçi öldü, 3 işçi ağır yaralı

Gemi söküm tesisinde zehirlenme! 1 işçi öldü, 3 işçi ağır yaralı
İzmir'in Aliağa ilçesinde, yer alan gemi söküm tesisinde fenalaşan 4 işçiden 1'i hayatını kaybederken, diğer 3 işçinin durumunun ise ağır olduğu öğrenildi. İşçilerin sızan gazdan zehirlendiği değerlendiriliyor.

Aliağa'daki bir gemi söküm tesisinde saat 12.00 sıralarında, meydana gelen olayda, iddiaya göre gemi söküm tesisinde çalışan 4 işçi, fenalaştı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan işçiler, daha sonra ambulansla Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İşçilerin gazdan zehirlendiği değerlendiriliyor.

Hastanede tedavi altına alınan işçilerden İbrahim Karakaya (59), yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Durumu ağır olan diğer 3 işçi ise ambulanslarla Bayraklı Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.

Ayrıca, mesai arkadaşlarına yardım eden 6 işçi de rahatsızlık yaşayınca kendi imkanlarıyla hastaneye başvurdu. Ayakta tedavi edilen 6 işçi, daha sonra taburcu edildi. AFAD ekipleri, zehirlenme nedeninin tespiti için sahada çalışma başlattı.

Olaya ilişkin başlatılan soruşturma devam ediyor.

Kaynak:DHA