Gazeteci Barış Pehlivan tutuklandı!

Gazeteci Barış Pehlivan tutuklandı!
Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın tutuklama istemiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hâkimliği'ndeki sorgusu saat 19.14 itibariyle bitti. Hakimlik Pehlivan'ın tutuklanmasına karar verdi.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın tutuklama istemiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hâkimliği'ndeki ifadesi sonra erdi. Hakimlik Pehlivan'ın tutuklanmasına karar verdi.

Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun tutuklanmasının ardından Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan hakkında da tutuklama talep edilmişti.

Barış Pehlivan'ın yaptığı savunma şu şekilde:

Öncelikle teşekkür ederim, sayenizde bugün bir kutlama yaptık. Bugün Fethullahçı Gladyonun yıkımının en önemli yıl dönümünden birisini kutladık. Bundan 9 yıl kadar önce buradaki avukatlarla birlikte bu adliyede toplanmıştık. Çünkü Odatv davasının ikinci dalgası yapılmıştı. Hakim, savcı koltuklarında olan teröristleri yıkmak için biz haberler yapmıştık. Benim için bu anlamda bu durum bir dejavudur. Biz nasıl ki bundan 9 yıl önce sadece gazetecilik yaptığım için tutuklandıysam, şu anda da gazetecilik yaptığım için karşınızdayım. Ben, o zamanlarda da, herkes başını kuma gömerken Fethullahçı Gladyoların koltuklarda oturduğunu söyleyen gazeteciysem, şu anda da başkalarının oturduğunu söyleyen bir gazeteciyim. Sizin şahsınıza değil ancak ben 2020 Türkiye’sinden adalet beklemeyen bir gazeteciyim. Vereceğiniz kararın benim burada yapacağım savunmaya göre değişmeyeceğini bilen bir gazeteciyim.

Terkoğlu ve Kılınç tutuklanmıştı

Soruşturma kapsamında Odatv internet sitesinin haber müdürü Barış Terkoğlu ve muhabiri Hülya Kılınç dün "MİT'in istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Etiketler :