Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Bakanlar Kurulu Toplandı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Bakanlar Kurulu Toplandı
Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplandı.  Milli Güvenlik Kurulu’nun yapıldığı salonda başlayan toplantıda, daha önce yer almayan Atatürk portesinin...

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplandı.  Milli Güvenlik Kurulu’nun yapıldığı salonda başlayan toplantıda, daha önce yer almayan Atatürk portesinin yer alması ise dikkat çekti.

kapak

31 Aralık’ta yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında ilk kez Ak Saray’da toplanmış ve salonda Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının olmaması tepki toplamıştı.

mgk

UYUM TOPLANTISI OLACAK

Toplantıya katılan bakanlar 3 no’lu kapıdan giriş yaptı. Toplantının gündem yoğun; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı açış konuşmasıyla başlayacak toplantının, Cumhurbaşkanlığı ile Bakanlar Kurulu arasında “uyum toplantısı” olması bekleniyor.

ERDOĞAN “İSTİŞARE EKSİK” DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta AKP Grup Başkanvekilleri ve yönetim kurulu üyelerine verdiği yemekte, “Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık arasında, istişare ve danışma mekanizmasının yeterince işletilemediği” söylemişti.

Erdoğan’ın, bugünkü toplantıda açış konuşmasında istişarelerin daha sağlıklı işletilmesi konusuna değinmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Erdoğan’ın bu çerçevede Bakanlar Kurulu üyelerine, Saray’da oluşturulan yeni yapı hakkında da bilgi vereceğini belirttiler.