Berat Albayrak'ın Mesajı Mehmet Şimşek'e Mi?

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, Nun Okulları'nın mezuniyet törenindeki yaptığı konuşma çok konuşuluyor. İktidara yakın medya, Berat Albayrak'ın mesajını manşetlerine taşıdı.

Nun Okulları'nın mezuniyet töreninde, uzun süredir birlikte fotoğraf vermeyen eski Hazine ve Maliye Bakanı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı çok konuşuldu.

Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Malcom X'in bir sözüne yer verdi.

Berat Albayrak konuşmasında "Bütün uyuyanları uyandırmak için bir uyanık yeter" sözünü kullandı.
Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, NUN Okulları 2023-2024 eğitim öğretim dönemi mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Albayrak, ''Malcolm X’in çok güzel bir sözü var; ‘Bütün uyuyanları uyandırmak için bir uyanık yeterli.’ Girdiğiniz her mecliste İnşallah uyuyanları uyandırmayı rabbim sizlere nasip etsin. Rabbim İnşallah bulunduğunuz ortamları hakkı, adaleti, güzelliği ve iyiliği emredenlerden olmayı nasip etsin" dedi.

berat-albayrak-mehmet-simsek.jpg

Halk Tv'de yayınlanan Sansürsüz programında Berat Albayrak'ın sözlerinin Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e bir mesaj olup olmadığı tartışıldı.

berat-albayrak-a-haber.jpg

Yayında konuşan Yavuz Değirmenci "Berat Albayrak devlet adabını hiçe sayarak devir teslim törenine bile katılmayaraka Instagram'dan affını istemişti. Burada sözünü ettiği bir cümle var: Bütün uyuyanları uyandırmak için bir uyanık yeter diyor. Bunu Sabah gazetesi ve A Haber manşetlerden yansıttı.
128 milyar dolar buharlaştırılırken bu uyanıklar neredeydi.

80 dönümlük İstanbul'un gözbebeği araziyi almış, buraya büyük bir kampus inşa ettirmiş ve kendi okulunda da mezuniyet törenine katılıyor" diye konuştu.