Bartın kendini Muğla sanıyor!

Bartın kendini Muğla sanıyor!
Bartın'da kira fiyatları hızla yükselirken, sosyal medyada yapılan bir paylaşım viral oldu.

Türkiye'deki konut sorunu giderek büyürken, Karadeniz ili Bartın'da da kira fiyatlarının çok hızlı yükselmesi dikkat çekiyor.

Marmaris Manşet'teki habere göre sosyal medyadan 16 Mart 2025 tarihinde bir paylaşım yapan Kullanıcı, Bartın’ın kira fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken bir benzetme yaptı.

Paylaşımda, "Bartın’ın kira fiyatlarının aşırı yüksekliği ne olacak? Sanki büyükşehir imkanlarına sahip… Kendini Muğla sanıyor diyeceğim ama az önce Muğla’da kiraların daha uygun olduğunu görünce vazgeçtim" ifadeleri kullanıldı.

Paylaşım kısa sürede viral oldu.

Haberde öğrencilerle genç çiftlerin zorda kaldığı belirtilirken, Bartın Üniversitesi öğrencisi Mert K.'nin, “Eskiden 6-7 bin TL’ye ev bulunabiliyordu, şu an 15 bin TL’ye kadar çıktı. Ailelerimiz bile şaşkın” sözlerine yer verildi.

Emlak uzmanı Murat Aydın’ın ise Bartın’daki kira fiyatlarının yükselmesinin sebeplerinden biri olarak yeni yapılaşmaların az olması ve göçle birlikte talebin artmasını gösterdiği belirtilerek, “Yeni konut arzı yetersiz olduğu için fiyatlar sürekli yukarı yönlü hareket ediyor” dediği bildirildi.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi