Barış Pehlivan: Böyle bir gazeteciyi nasıl gözaltına alıp tutuklu yargılıyorsunuz?

Barış Pehlivan: Böyle bir gazeteciyi nasıl gözaltına alıp tutuklu yargılıyorsunuz?
Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve gazeteci Hülya Kılınç dün sabah gözaltına alınmalarının ardından, çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce gece saatlerinde tutuklandı. Odatv yazarı Barış Pehlivan konuya ilişkin açıklama yaptı.

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve gazeteci Hülya Kılınç dün sabah gözaltına alınmalarının ardından, çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce gece saatlerinde tutuklandı. Tutuklanma kararı ile ilgili olarak konuşan Oda TV yazarı, gazeteci Barış Pehlivan ile eski İstanbul Barosu Başkanı avukat Turgut Kazan, kararı BirGün'e değerlendirdi.

İlgili haber: https://halktv.com.tr/gundem/gazeteci-baris-terkoglu-ve-hulya-kilinc-tutuklandi-420503h

"Bu haberde suç yoktur"

Tutuklanma kararının kanuna muhalefet olduğunu kaydeden Barış Pehlivan, "Bu haberde bir suç yoktur. Bu bir gazetecilik faaliyetidir" dedi

Pehlivan şu şekilde konuştu:

"Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç’ın tutuklama gerekçesi en nihayetinde MİT mensuplarını deşifre etmek diyebileceğimiz kanuna muhalefet. İfadeleri okurken göreceksiniz ki; bizim hem haberi yapma saikimiz hem haberin yayımlanma saiki süreçte hiçbir şekilde MİT mensubunu deşifre gibi bir amacımız yoktur. Şehit MİT mensubunun ismi ve soyadı daha önce haberden bir hafta önce İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ, Meclis’te şehidimizden bahsetmesine rağmen biz adını kodluyoruz. Yine günler öncesinde şehidimizin fotoğrafı sosyal medyada, bazı haber sitelerinde yayımlanıyor biz yayımlamıyoruz.

Bizim haberimizde şehidimizin evinin fotoğrafı köyü yayımlanmıyor. Biz tamamen şehit cenazesini haber yapıyoruz. Dün Özgür Özel yaptığı açıklamada, bu tüm siyasi parti temsilcilerinin davet edildiğini ve herkes tarafından bilinen bir cenaze. Gizli bir cenaze yok. Tüm bu nedenlerden dolayı sabah 4’te tıpkı 9 yıl önce Fethullahçıların yaptığı gibi gazetecilerin evinin basılması, tutuklanması bizim yıllardır hiçbir ders alamadığımızın göstergesidir. Barış Terkoğlu haftanın en az 2 gününü Odatv haberlerinden dolayı adliye ve emniyette geçiriyordu. Barış çağırsalar zaten giderdi. Böyle bir gazeteciyi nasıl gözaltına alıp tutuklu yargılıyorsunuz?En nihayetinde bu haberde bir suç yoktur. Bu bir gazetecilik faaliyetidir. Tıpkı zamanında Zekeriya Öz’ün “Gazetecilikten tutuklanmadılar” sözünü hatırlatırcasına gazetecilikten tutuklamaya çalışanlar Zekeriya Öz’ün ruhunu yaşatırlar. Ama bunu yapanların Zekeriya Öz’ün akıbeti beklemektedir.

"Ortada hukuk yok"

'İnsanların kafalarındaki benzer arayışlar hukuksal bir değerlendirme yapmak arayışı. Ancak ortada hukuk yok' ifadelerini kullanan Turgut Kazan ise, kararın hukuk dışı bir uygulama olduğuna dikkat çekti.

Kazan şöyle konuştu:

"Nereden bakarsanız bakın hukuk dışı bir uygulama. Bu Barış Terkoğlu’nun yazdıkları için bir çeşit susturma girişimidir. Gözaltına alınma olayı da hukuku bırakın yasaya aykırıdır. Kaçma koşulları olmadan hiç bir savcı bir gazeteciyi, bir yurttaşı gözaltına aldıramaz.

Bir kere yapılan suçlama olacak şey değil ama Barış’ın böyle bir suçlamada yasanın aradığı o suçu işlediğine dair verilerin olması gerekir, o yok. Altı sınırı 3 yıl olan bir ceza suçlaması için tutuklama olmaz. Asla kabul edilemez ve tabii Türkiye’de artık kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Çünkü Türkiye’de yargı yoktur."

İlgili Haberler
Etiketler :