Ayşe Karaman davasında tahliyeye itiraz

Ayşe Karaman davasında tahliyeye itiraz
Anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ı 'tasarlayarak öldürme' suçundan yargılanan Özgür Tarhan'a tahliye kararı verilmişti, savcılık karara itiraz etti.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı, anestezi teknikeri Ayşe Karaman’ı “tasarlayarak öldürme” suçundan yargılanan Özgür Tarhan’ın, 4 Mayıs’ta görülen duruşmada ‘delilleri karartma şüphesi olmadığı’ gerekçesiyle tahliye kararına itiraz etti.

Savcı, tahliye kararına “Atılı suçun vasıf ve mahiyeti, CMK 100/3’deki katolog suçlardan olması, yasada öngörülen ceza miktarı, kaçma ve delilleri karartma ihtimalinin bulunması, sanığın atılı suçu işlediğine dair kuvvetli ve somut suç delillerinin bulunması” gerekçeleriyle itiraz etti. Savcının tahliye kararına itiraz ettiğini sosyal medya hesabından duyuran Karaman ailesinin avukatı Tevfik Tolga Beyendi, ayrıca tahliye kararına detaylı itiraz dilekçesi hazırladıklarını söyledi.

Ayşe Karaman'ın annesi isyan etti: Beni bir kez daha öldürdüler

Ayşe Karaman’ın annesi Feride Karaman, kararın verildiği gün cinayet şüphesi ile yargılanan sanığın serbest bırakılmasına “Bugün beni bir kez daha öldürdüler. Adli kontrol şartı bile verilmedi. Yurt dışına kaçsa hiçbir şey yapamayacaklar. Benim çocuğum trafik kazasında ölmedi; cinayet şüphesi ile yargılanan bir kişi nasıl tahliye edilir. Bu nasıl adalet. Kızımı öldüren adamı özgürlüğüne kavuşturdular. Diyecek bir şey bulamıyorum” ifadelerine yer verdi.

Ne olmuştu?

Ayşe Karaman, 29 Temmuz 2019 tarihinde, Özgür Tarhan’ın Ankara Dikmen’deki evinde, damar yolu açık vaziyette ölü olarak bulundu.

Karaman’ın yaşamını yitirdiği evde çok sayıda boş ve dolu ilaç ampulleri ve enjektöre çekili halde ilaç bulundu.

Tarhan ifadesinde, Ayşe’nin başı ağırdığı için kendisine


damar yolunu açarak “Arvales” ve “Zofer" isimli ilaçları verdiğini öne sürdü, sonra gece bir ameliyat için hastaneye gittiğini dile getirdi.

Geldiğinde evin üst kapısının kilitli olduğu ve Ayşe de uyuduğu için eve giremediğini iddia eden Tarhan, daha sonra başka bir ameliyat için yeniden hastaneye gittiğini, geri geldiğinde telefonlara da yanıt alamayınca çilingirle kapıyı açtırıp eve öyle girdiğini söyledi.

İlgili Haberler
Etiketler :