Amerika İsrail’e yardım için askeri gemileri Güney Kıbrıs’a gönderdi. Cem Gürdeniz açıkladı

Amerika İsrail’e yardım için askeri gemileri Güney Kıbrıs’a gönderdi. Cem Gürdeniz açıkladı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın eski danışmanı olan Sabahattin İsmail ve Mavi Vatan’ın isim babası emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, Kuzey Kıbrıs'ın karşı karşıya olduğu tehlikeye dikkat çekti. ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni askeri üs olarak kullandığını açıklayan Gürdeniz, hedefin adadaki Türk varlığını olduğunu vurguladı.

KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın eski danışmanı Sabahattin İsmail ve emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, ABD’nin Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni askeri bir üs gibi kullandıklarını, adanın çevresinde askeri tatbikatlar gerçekleştirdiklerini belirterek Kıbrıs’taki Türk varlığını hedef aldıklarını açıkladı. İsmail, sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği açıklamada, ABD’nin Güney Kıbrıs’ı askeri üs olarak kullandığı belirterek “ABD Filo komutanlığından yapılan açıklamaya göre 24’üncü Özel Harekat Yetenekli Seferi Deniz Piyade Birimi’ni taşıyan USS Wasp (LHD 1) savaş gemisi 3 Ekim'de Limasol Limanı’na demirledi.” ifadelerini kullandı.

kibris.jpg

Sabahattin İsmail, ABD’nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi’nin gerçekleştirdiği açıklamada, limana demirleyen geminin lojistik ikmal ve askerlerin dinlenmesi amacıyla geldiğini belirttiğini aktardı ve “Kanada, Almanya ve İsveç Belçika Uçar ve Yüzer İmkanları yanında Özel Kuvvetleri de Güney Kıbrıs'a geldi. İngiliz üslerinde bulunan Eurofighter Typhoon uçaklarının da İran'ın füze saldırılarının olduğu gece İsrail'e yardım için havalandığı bildirildi.” açıklamasında bulundu.

1500 yabancının da Lübnan'dan tahliye edilerek Güney Kıbrıs'a getirildiğinin açıklandığını belirten İsmail, “Bu arada İran saldırısından birkaç saat önce, ABD Osprey uçaklarının da katıldığı Rum Ordusu ve ABD 24.Deniz Seferi Birliği arasında Lefkoşa FIR hattı içerisinde bir ortak tatbikat yapıldığı açıklandı” ifadelerini kaydetti.

usvap.jpg

CEM GÜRDENİZ TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ!

Sabahattin'in İsmail'in paylaşımını kendi hesabında paylaşan Mavi Vatan’ın isim babası Cem Gürdeniz, konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Amerikan amfibi saldırı gemisi USS Wasp’in İsrail’e katkı sağlamak amacıyla Akdeniz’de bulunduğunu ifade eden Gürdeniz, “Bu gemi haftalar önce Güney Kıbrıs’ta Larnaka’da liman ziyareti yaptıktan sonra Türk savaş gemileri ile geçiş eğitimleri yaptı. İktidardan ve muhalefetten ses çıkmadı. Tatbikatı dış kaynaklardan öğrendik.” ifadelerini kaydetti.

Aynı geminin İzmir’in kurtuluşu haftasında Alsancak limanında ağırlandığına dikkat çeken Gürdeniz, iktidar ve muhalefetten yine ses çıkmadığını belirterek “Şimdi aynı gemi Larnaka’da ziyaret yapıyor. Bu ziyaret ABD Güney Kıbrıs savunma işbirliği yol haritası imzalandıktan sonra gerçekleşiyor. Kısacası ABD Kıbrıs’ı askeri üssü gibi kullanmaya devam ediyor. Bu kapsamda ayrıca Amerikan deniz piyadeleri ile Rum ordusu adada ortak tatbikat yapıyor.” açıklamasında bulundu.

cem-gurdeniz.webp

“HEDEF HAMAS VE HİZBULLAH DEĞİL ADADAKİ TÜRK VARLIĞI”

Gürdeniz, yaptığı açıklamada, “Hedef Hamas ve Hizbullah değil. Adadaki Türk varlığı. Ve biz hala NATO’nun sadık müttefiki mantrası ile mezarlıkta ıslık çalıyoruz. Kürecik ve İncirlik tam kapasite ile ABD üzerinden İsrail’e doğrudan destek vermeye devam ediyor.” ifadelerini kullanırken Türkiye'nin hala KKTC’de deniz ve hava üssü kurmadığını kaydetti.

Gürdeniz, Türkiye’nin, İsrail’e dolaylı destek veren NATO ‘nun Akdeniz faaliyetlerinden gemilerini geri çekmediğini belirtirken “Larnaka sonrası USS Wasp İstanbul’a gelmek istese şüphe yok ki hem iktidar hem muhalefet buyur eder. Sonra da İsrail Türkiye’ye büyük tehdit söylemleri ile kafalar karıştırılmaya devam edilir. Ya da Ana muhalefetin dışişleri danışmanı milletvekili emekli büyükelçi Türkiye’nin kurtuluşu NATO ve AB’ye sımsıkı sarılmak mealinde tweet yayınlayarak Akdeniz’de yaşanan batı destekli soykırımı görmezden gelebilir. Savaşın ve caydırmanın özü kan ve demirdir. Bizde ikisi de var ancak stratejik tavır alacak irade yok. diyerek konuşmasına devam etti.” açıklamasını yaptı.

tc.jpg

ÇOK KUTUPLU DÜNYA ÇOKTAN KURULDU

“Koşulları mütareke döneminin din soslu İngiliz mandacılarıyla Sivas Kongresinin Amerikan mandacılarının hayallerindeki dünyayı yansıtıyor. Ancak dışarıda durum çok farklı. Çok kutuplu dünya çoktan kuruldu.” ifadelerini kaydeden Gürdeniz, İsrail ve ABD’nin temsil ettiği dünyanın yıkıldığını ifade etti ve sözlerini, “Tarih ve jeopolitik bilmeyenlere bunu hatırlatmak vatandaşlık görevidir.” ifadesini kullanarak noktaladı.

gurdeniz-tweet.png

2.png

bu2.png

bu3.png

bu4.png

Kaynak:halktv.com.tr