Afrika'dan Gelip Türkiye'ye Giriş Yaptı! Tüm Araçların Üzerini Kaplayacak, Kurtulması Çok Masraflı Olacak...

Afrika'dan Gelip Türkiye'ye Giriş Yaptı! Tüm Araçların Üzerini Kaplayacak, Kurtulması Çok Masraflı Olacak...
Bir süredir mevsim normallerinde seyir eden havaların, ilerleyen günlerde aniden ısınacağı düşünülüyor. Bu durumun işaretlerinden biri ise şimdiden görülmeye başladı. Türkiye'ye giriş yapan Afrika çamuru, birçok bölgede olumsuz durumlara sebebiyet veriyor.

Kış mevsimini kar yağışı görmeden kapatan İstanbul'da, hava sıcaklıkları mevsim normallerine dönmüş durumda.

Nisan ayına doğru ilerlerken hava sıcaklıklarının günden güne artış göstermesi, yaz severlerin yüzünü güldürse de, Afrika'dan Türkiye'ye giriş yapan yeni bir hava dalgası birçok olumsuzluğa neden olacak.

Hava Forum tarafından yapılan paylaşımda, Türkiye'nin birçok bölgesinde Afrika çamuru gözlemlenmeye başladığı belirtilirken, söz konusu durum özellikle park halindeki otomobilleri tanınmayacak duruma getiriyor.

afrikacamuru1.jpg

Yapılan bir paylaşımda, özellikle İzmir ve İstanbul şeridi boyunca devam eden bir toz kütlesine yer verilirken, "Şu an üzerimizde Afrika tozu var... Çamur da yapıyor.." ifadeleri kullanıldı.

afrikacamuru2.jpg

Afrika çamuru nedeniyle yaşanan olumsuzlukların birkaç gün içerisinde sona ermesi beklense de, özellikle otomobillerde yarattığı kötü görüntü nedeniyle birçok sürücü, aracını yıkatmak durumunda kalacak.

Etiketler :